Odlično ljetno osvježenje! Krastavce na salatu najviše volim jesti s jogurtom. Uz male preinake, nastala je i juhica. Najbolja je hladna, a u hladnjaku može stajati 2-3 dana. Odlično je predjelo ili lagani međuobrok. 🙂
Sastojci za 2 porcije:
450 g grčkog jogurta
300 g krastavaca
2 režnja češnjaka
1 žličica senfa
2 žlice maslinovog ulja
3 žlice peršina (najbolje svježeg, ali može i suhi)
2 žličice kopra (svježi ili suhi)
1/2 cijeđenog limuna
Priprema:
Krastavce ogulite te žlicom izdubite sjemenke. Jogurt, krastavace, senf, peršin i češnjak smiksajte u blenderu. Ostavite juhu da odstoji u frižideru minimalno 4h, može i preko noći. Nemojte preskočiti ovaj korak. Potrebno je neko vrijeme da svi okusi dođu do izražaja. Kada je spremna za posluživanje podijelite ju na dvije porcije te svakoj dodajte 1 žlicu maslinovog ulja, pola limunovog soka, 1 žličicu kopra, papar i sol po želji. Ukrasite tanko narezanim kolutićima krastavca.
Uživajte! 🙂