Ne znam je li do godine ili situacije, ali s kim god da smo se vidjeli i tko god da nam je došao na kavu, probao je ove uštipke. Nisam fan ni prženog ni tijesta, ali za ove ‘bezmasne’ uštipke i fritule se povremeno ‘žrtvujem’ s par komada 🙂 Brzo se naprave, a još brže nestanu!
Recept je u nastavku.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 kiselo vrhnje
- 1/2 žličice soli
- cca 300-350 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Postupak:
Zamijesiti kompaktno tijesto koje se ne lijepi, zamotati u prozirnu foliju i pustiti da odmori pola sata u frižideru ili preko noći.
Razvaljati na lagano pobrašnjenoj površini te narezati na rombove ili pravokutnike. Pržiti na vrućem ulju s jedne i druge strane.
Ocijediti na papiru, po želji malo posoliti te poslužiti uz kajmak, abc sir i nareske po želji. Slično kao i kod fritula s jogurtom, zbog vrhnja u smjesi uštipci nisu masni te su šupljikavi i lagani.
Recept nam donosi Katarina Đozović s Instagram profila Kate Homecooking na kojemu možete pronaći još odličnih recepata.
Foto: Katarina Đozović