

S toplijim vremenom i sunčanim danima, kuhanje svodimo na minumum. A kada nam se jede nešto lagano, osvježavajuće i voćno, ova zdrava i brza tortica s borovnicama i sirom je sasvim dovoljna da malo zasladi dan.
Ne peče se i gotova je u svega 15-ak minuta.
Sastojci:
(mali kalup 16cm)
Baza:
- 140g keksa (GranCereale s kakaom ili čokoladni Digestive)
- 60g rastopljenog maslaca
Krema:
- 250g mascarponea
- 180g grčkog jogurta
- 3-4 žlice tekućeg sladila po izboru (med, agavin sirup)
- 2 žlice soka od limuna
- pekmez od borovnica (alternativa ukuhano šumsko voće s medom i malom žličicom gustina
- borovnice ili drugo bobičasto voće

Priprema:
Izmrvljene kekse preliti rastopljenim maslacem te formirati bazu. Opcionalno – zapeći 4-5min na 180°C i ohladiti.
Premazati tankim slojem pekmeza od borovnica ili šumskog voća.
Mascarpone sir, grčki jogurt, med i malo limunovog soka dobro izmiješati te izliti preko baze.
Ohladiti u frižideru preko noći te prije posluživanja posložiti borovnice po vrhu (ili drugo voće po izboru). Za dodatni sjaj, možete ih lagano pokapati s malo meda ili agavinog sirupa te uživati.
Varijaciju ove torte možete raditi sa skoro svakim voćem, od jagoda, malina do smokava, a vole ju i djeca i odrasli.


Recept nam donosi Katarina Đozović s Instagram profila Kate Homecooking na kojemu možete pronaći još odličnih recepata.
Foto: Katarina Đozović