U ovim vrućim danima kad nam se baš i ne pali pećnica, potražit ćemo ljetno osvježenje u ovim ukusnim i jednostavnim tacos palačinkama koje će oduševiti svako nepce. Voće ovim tacos palačinkama daje posebnu notu.
Krema od mascarponea i keksa učinit će ovaj desert nezaboravnim. Pokušajte, sigurna sam da će vam se svidjeti!
Sastojci:
Za palačinke:
(oko 12 palačinki promjera 12 cm)
- 200 g glatkog brašna
- 2 žlice šećera
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1,5 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 2 dl jogurta
- oko 0,7 dl mlijeka
- nekoliko kapi ekstrakta vanilije
Za kremu:
- 250 g sira mascarponea
- 1 dl vrhnja za šlag
- 1 – 2 žlice šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije
- 80 g Plazma mljevenih keksa
Postupak:
Palačinke:
Suhe sastojke umiješati.
Jaja i tekuće sastojke umiješati pjenjačom te lagano ulijevati u suhu smjesu. Umiješati da nema grudica. Smjesu ostaviti 15 minuta na sobnoj temperaturi.
Tavu za palačinke zagrijati i premazati uljem. Smanjiti vatru i velikom žlicom vaditi smjesu te peći po 2 – 3 palačinke na laganoj vatri. Kad se na gornjoj strani pojave mjehurići, palačinku okrenuti i peći do kraja.
Krema:
Sir i vrhnje za šlag umutiti mikserom te dodati navedene sastojke. Umutiti.
Palačinke nadjenuti kremom, oblikovati tacose i ukrasiti voćem.
*Recept nam donosi Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Od slatkoga slađe