Uskrsni period znači i puno vremena provedenog u kuhinji i pripremi slastica koje voli cijela obitelj. Jedan od kolača s kojim ne možete pogriješiti je mirisni, sočan kolač od mrkve s finom kremom. Ovog puta dolazi u obliku slatkih malih muffina koje će obožavati i najmlađi. Ovi uskrsni muffini od mrkve imaju i preslatke dekoracije kojima je teško odoljeti.
Recept:
Za 12 muffina
- 200g brašna
- 170g šećera
- pola vrećice praška za pecivo
- dva prstohvata sode bikarbone
- 1 vrećica korice naranče
- 1 žličica cimeta
- 2 jaja
- 150ml ulja
- 300g mrkve naribane na sitno
Krema
- 200g krem sira
- 200g zaslađenog vrhnja za šlag
- 2 žlice šećera
Dekor:
- fondant bijeli
- prehrambene boje: žuta i crvena
Postupak:
Pećnicu uključite na 180 stupnjeva i pustite da se grije.
U posudi promiješajte sve suhe sastojke – brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, koricu naranče te žličicu cimeta.
Dodajte zatim jaja, ulje i ribanu mrkvu i dobro izradite mikserom da se sjedini.
Kalup za muffine obložite papirićima za muffine.
Svaki muffin punite do vrha papirića.
Pecite 20-25 minuta.
Pustite da se prohlade prije dekoriranja.
Za kremu, vrhnje, šećer i sir izradite u čvrstu smjesu pa prebacite u slastičarsku vrećicu sa željenim nastavkom.
Za mrkvice od fondana, žutom i crvenom bojom obojite fondan u svjetlo narančastu boju.
Uzmite kuglicu veličine grozda pa ju oblikujte u stožac, a onda zagladite da izgleda kao mrkvica. Sve možete prstima.
Na gornjoj strani mrkvice nožićem napravite linije kao što mrkva ima.
Muffin ukrasite prvo kremom, a onda gore položite mrkvicu.
Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Ena Kokanović Nagy