Danas vam donosim recept za superzdravi proteinski kruh koji se ne mijesi.
Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka, a sama priprema traje 10-ak minuta. Znam da zvuči predobro da bi bilo dobro, ali stvarno je dobro!
Po meni je ovaj recept najbolji mogući način za iskoristiti zobene pahuljice kad vam dosadi njihova priprema ‘na slatko’.
Proteinski zobeni kruh
Sastojci:
- 250 g zobenih pahuljica
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1-2 žličice soli
- 500g svježeg sira
- 3 jaja
- 3 žlice maslinovog ulja
- svježi vlasac
- sjemenke sezama i suncokreta
Priprema:
- Zobene pahuljice grubo sameljite u blenderu, pa ručno pomiješajte sve sastojke i dobro ih sjedinite.
- Kalup za kruh namastite pa u njega utisnite smjesu, po vrhu pospite malo sjemenki sezama i suncokreta.
- Pecite kruh na 180 stupnjeva cca 30-40 minuta (znat ćete da je gotov kada dobije lijepu boju i krene se odvajati od kalupa).
- Nakon pečenja odmah ga izvadite iz kalupa i ostavite da se skroz ohladi na rešetkama prije rezanja.
- Poslužite uz mladi dimljeni sir, pršut i ukiseljeni luk (ili uz neke druge nareske po želji).
Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Bruna Vučak (YumYum Paradise)