

Kremasta, začinjena bundeva iznutra i tamna čokolada izvana savršeni su spoj za pravi jesenski desert. Gotov u svega nekoliko minuta (ako imate gotov pire od bundeve, što biste definitivno trebali imati u ovo doba godine jer su mogućnosti brojne), a pomalo drugačiji i zanimljiviji od uobičajenih deserata i slastica poput pita, tartova i kolača, osvojit će vas jednostavnošću, ali i bogatstvom okusa.
Sastojci:
- ½ šalice pirea od bundeve (koristila sam hokaido tikvu za pire)
- 1 žličica mješavina začina “pumpkin spice” (možete napraviti sami miks začina od cimeta, klinčića u prahu, đumbira, pimenta, kardamoma ili staviti samo cimet)
- prstohvat soli
- ¼ šalice javorovog sirupa
- 1 šalica brašna od badema
- 3 žlice kakao maslaca (otopljenog)
- 100 g tamne čokolade

Priprema:
Pomiješati pire, začine, sirup i maslac u glatku smjesu. Dodati brašno od badema i pomiješati. Staviti na kratko u zamrzivač da se smjesa malo stisne kako bi se lakše oblikovale kuglice.
Vlažnim rukama oblikovati smjesu te staviti u zamrzivač. Otopiti čokoladu te stisnute kuglice umakati i posipati razmrvljenim keksima (opcionalno).
Staviti u zamrzivač da se skroz stisnu. Držati u hladnjaku do trenutka konzumacije.



Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Foodoris