Hrskave izvana, meke i orašaste iznutra! Ove orahnjače su jednostavne za pripremu, a okus im je bolji u odnosu na klasičnu savijaču jer imate finu hrskavu koricu oko cijelog kolačića.
Obožavam raditi mini verzije klasičnih deserata jer su mi puno slađe, fotogeničnije, a i možete se osjećati kao div dok jedete klasičan desert u mini verziji!
Sastojci:
- 500 g brašna
- 10 g suhog kvasca
- 50 g šećera
- 60 g otopljenog maslaca
- 1 jaje
- 250 ml tople vode
- Punjenje
- 200 g mljevenih oraha
- 80 g šećera
Za premaz i posip:
- 50g otopljenog maslaca
- 3 žlice termostabilnog šećera za dekoraciju
Postupak:
- U toploj vodi rastopite kvasac i šećer. Ostavite par minuta da se zapjeni.
- Dodajte smjesu brašnu. Zatim dodajte otopljeni maslac i jaje.
- Promiješajte pažljivo, a zatim umijesite tijesto. Trebat će vam otprilike 5-10 minuta da biste umijesili glatko tijesto.
- Pokrijte ga čistom krpom i ostavite na toplom da se diže 1h.
- Podijelite tijesto na dva djela i svaki dio razvaljajte na duljinu od 25 cm, a širine 10ak cm.
- Mljevene orahe i šećer promiješajte pa podijelite smjesu na dvije savijače.
- Savijte svaki dio u roladu pa izrežite na rolice od 2cm.
- Posložite rolice u posudu za pečenje koja je obložena papirom za pečenje.
- Premažite ih maslacem, a gore pospite šećer.
Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Ena Kokanović Nagy