Ukoliko vam fali ideja što ovog vikenda pripremiti za ručak, gastro bloger Hungry Mile donosi super recept. Radi se o svinjskom lungiću omotanom pancetom uz koji možete poslužiti pire od graška. Priprema je jednostavna, a u okusima ćete, sigurni smo, uživati!
Recept je u nastavku!
Sastojci:
- 1 svinjski file (lungić) – cca. 500 g
- 150 g pancete, narezane na tanke šnite
- 1 žlica senfa
- sol, papar, ulje
- 10 grančica ružmarina ili mali ražnjići
- 2 velika krumpira
- 250 g smrznutog ili mladog graška
- 100 g mascarpone sira ili nekog drugog kremastog
- 2 žlice maslinova ulja
- sol, papar
- šaka badema
Priprema:
- Meso izrežite na medaljone debljine oko 2 cm, lagano ih posolite, poparite, po želji dodajte čili i premažite sa senfom, polijte s uljem i ostavite marinirati barem pola sata.
- U međuvremenu pripremite pire: krumpir očistite i narežite na kockice pa stavite kuhati u hladnu vodu, kada voda zavrije, posolite i dodajte grašak. Kuhajte dok povrće ne postane mekano. Ocijedite, pa u blenderu ili ručno uz dodatak papra i maslinovog ulja miksajte/gnječite. Dodajte sir i dobro promiješajte. Po potrebi dodatno začinite.
- Marinirane medaljone omotajte šnitom pancete i nabodite na grančicu ružmarina/ražnjiće. Pecite na dobro zagrijanoj grill tavi, oko minutu sa svake strane.
- Poslužite uz pripremljen pire te po želji sve pospite grubo sjeckanim bademima.
Recept nam donosi Mile Butorac (Hungry Mile) s bloga Jedi do Mile volje. Još odličnih recepata pronađite na njegovom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Mile Butorac