Oduvijek sam veliki fan biskvita pa sam tako morala osmisliti jedan biskvitni kolač koji vrišti ljeto. Mekan, a sočan, u kombinaciji slatkih borovnica koje su u sezoni i kiselog agruma, ma savršenstvo!
Kolač s borovnicama i limunom
Sastojci:
- 180 g pirovog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 80 g mljevenih badema
- 120 g šećera
- Prstohvat soli
- Korica limuna
- 2 jaja
- 160 ml bademovog mlijeka
- 70 g kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica jabučnog octa
- Sok ½ limuna
- 100 g borovnica
- Listići badema
Priprema:
- Pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, prašak, bademe, šećer, sol i koricu limuna).
- Posebno pomiješajte mokre sastojke (jaja, mlijeko, ulje, vaniliju, ocat i sok limuna).
- Mokre sastojke dodajte suhima i sve dobro sjedinite pjenjačom.
- Umiješajte borovnice.
- Smjesu prebacite u kalup za kruh, pospite listićima badema i pecite 40 minuta na 180 stupnjeva.
- Pustite da se ohladi prije rezanja.
Savjeti:
Pirovo brašno možete zamijeniti pšeničnim glatkim, a bademe orasima. Ako koristite zamrznute borovnice, prije nego ih dodate u smjesu uvaljajte ih u malo gustina kako ne bi pustile previše soka, odnosno kako kolač ne bi bio gnjecav.
Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Bruna Vučak