Chia sjemenke već su se prilično ugodno smjestile u prehranu većeg broja ljudi i o njima, vjerujem, ne treba puno govoriti. Jedemo ih na razne načine, kao puding, dodatak smoothieju, salatama, u limunadi, vodi, mljevene, čak posipane i po kruhu, s raznim dodacima.
Ako ih volite, teško je pogriješiti s eksperimentiranjem i okusima. Ovog puta odlučila sam iskoristiti sezonsku japansku jabuku, nekima poznatiju kao kaki, i pripremiti ovaj slatki doručak ili međuobrok (ako jedete manju porciju).
Chia puding s japanskom jabukom i granolom
Sastojci:
- 1 +1/2 šalice napitka od badema
- ¼ šalice chia sjemenki
- po želji dodati: ekstrakt vanilije i cimet
- 2 srednje velike, zrele japanske jabuke
- 4 žlice granole
Priprema:
U staklenku staviti napitak od badema, sjemenke, vaniliju i cimet te promiješati. Pustiti da odstoji 10 minuta zatim opet dobro pomiješati, poklopiti i staviti u hladnjak, najbolje preko noći ili barem na sat vremena.
Japansku jabuku oguliti i izmiksati u multipraktiku / sjeckalici.
Prije serviranja chia puding još jednom dobro pomiješati. Servirati s kremom od japanske jabuke i granolom.
Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Foodoris