Burbon i borovnice: Mediteranska bogata salata sa slanutkom
Burbon i borovnice: Mediteranska bogata salata sa slanutkom

Burbon i borovnice: Mediteranska
bogata salata sa slanutkom

Služeno je – do jeseni živimo na bogatim salatama i punjenim papirkama. Ova salata sa slanutkom je odličan lagani obrok za vruće dane u kojima nam se ne da satima stajati nad štednjakom. Možete ju napraviti unaprijed i držati u hladnjaku ( za brzu večeru nakon cijelog dana na plaži🤞🏼), a slobodno sami iskombinirajte omiljeno povrće i grahoricu. Meni je slanutak uvijek broj 1, ali jednako će ukusno biti ako koristite grah ili leću. Datulje u salatama su mi super otkriće,svakako im dajte priliku. Odličan su balans feta siru i baš lijepo zaokružuju cijelu priču. 

Sastojci:

  • 200 grama kuhanog slanutka, ocijeđenog
  • Avokado, narezan 
  • 200 grama cherry rajčica, prepolovljenih na polovice ili četvrtine
  • Pola ljubičastog luka, narezanog
  • 150 grama rikola
  • Pola krastavca, narezan na tanke polumjesece
  • 100 grama šparoga, narezanih na što tanje ( gulilicom za povrće)
  • 2 svježe medjoul  datulje, narezane na sitno
  • 20 grama blanširanih  badema (cca.2 žlice) 
  • Komad veganskog feta sira

Za dressing:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, naribana
  • Korica pola limuna
  • Sok pola limuna
  • Prstohvat soli
  • Žličica origana
  • Žličica kopra ( svježeg ili suhog)
  • Malo sitno sjeckanog peršina

Postupak:

  • Bademe kratko popržite na tavici bez ulja. Sve sastojke za dressing ubacite u malu zdjelicu i dobro promiješajte.
  • Na dno velike zdjele za salatu  stavite rikolu pa ubacite i sve ostale sastojke. Malo posolite pa dodajte razmrvljeni feta sir i bademe.
  • Dodajte polovicu dressinga, dobro promiješajte pa dodajte i drugu polovicu. Probajte i po potrebi doradite začinima.

Recept nam donosi Nataša Rajčević s bloga Burbon i borovnice. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Nataša Rajčević

Učitati još
Zatvori