S obzirom da već imamo proljetnu i ljetnu staklenku “to go”, vrijeme je i za jesensku.
Ovo mi je bilo najbrže za napraviti jer je selidba još uvijek u tijeku i da vam iskreno kažem, premorena sam i nisam ništa konkretno skuhala ima dobra četiri tjedna.
Jedva se čekam smjestiti da napokon mogu početi kuhati, od jutra do sutra!
Porcija je za dvije staklenke od 250 ml, ali ja sam sve smazala sama. Jedna mi je bila za doručak, jedna za večeru! Odluka je vama. Mislim da mi je ova do sada najdraža. Javite kako vam se svidjela.
Jesenski doručak to go
Chia sloj:
1 žlica chia sjemenki
1 dcl mlijeka od lješnjaka (ili nekog drugog biljnog mlijeka po izboru)
1 žličica meda
Potopite chia sjemenke u mlijeku, zasladite medom te ih ostavite da nabubre. Može i preko noći u hladnjaku!
Smoothie sloj:
2 žlice bučinih sjemenki
1/2 šalice jogurta
1 banana
1 mandarina
2 žličice PlanetBIO sirovog kakaa u prahu
1 žličica meda
Prstohvat kardamoma
Prstohvat himalajske soli
Toping:
Mandarina
Banana
Orašidi (grubo nasjeckati i tostirati)
PlanetBIO sirovi kakao u prahu
Sve sastojke smiksajte u blenderu. Smoothie prelijte preko chia sloja te staklenku dovršite predloženim topingom.
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Uživajte! ?