Ovakve kolače svi volimo!
Ne samo što su gotovi za tren oka, ne sadrže gluten ili rafinirane šećere, već nisam uprljala apsolutno ništa posuđa što je za mene pravo pravcato čudo.
Inače duže čistim kuhinju nego kuham i jedem zajedno.
Može poslužiti kao slatki doručak, idealno vikendom, superbrz desert za nenajavljene goste ili kada se jednostavno zaželite nečeg slatkog. Iako ponekad upotrijebim taj termin ‘nenajavljenih gostiju, oni zapravo više ne postoje – danas se svi moraju najaviti. 😉 Ali važno da smo se mi razumjeli i da ste shvatili koliko je ovaj kolač praktičan.
Orašide odaberite po želji, što imate/volite, sve funkcionira dobro.
Sastojci:
2 male banane
2 jaja
2 žlice mljevenog rogača
50 g naribane mrkve
150 g orašida (bademi, lješnjaci, brazilski orah, orasi itd.)
1/2 žličice vanilije u prahu
2 žličice kokosovog ulja
1-2 žličice meda (po želji)
1/2 žličice sode bikarbone
Prstohvat himalajske soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sve sastojke smiksajte u blenderu. Možete koristiti bilo koji kalup, samo neka bude manji. Obložite ga papirom za pečenje. Smjesa vam mora biti gusta, baš kao prava biskvit smjesa. Kolač pecite 15 minuta, zatim ga prekrijte aluminijskom folijom da ne gori i nastavite peći još 15 minuta. Poslužite ga hladnog i čuvajte u hladnjaku.
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! ?