Ne znam kako mi je ovo palo na pamet, ali odlučila sam pokušati.
Moje najdraže palačinke od kokosovog brašna su dobile svoju verziju u čaši.
Osim što super izgledaju, ne morate ih pojesti odmah. Dapače! Spremno će dočekati goste ili prenoćiti u hladnjaku ako želite iznenaditi svoju djecu i i biti najbolja mama ikad koja im dozvoljava da jedu palačinke za doručak!
Ne sadrže gluten ni rafinirani šećer. Kremu od sira možete zamijeniti jogurtom, a šumsko voće bilo kojim voćem. Vjerujem da nitko ne bi imao ništa protiv ako dodate malo sirovog kakaa.
Za početak isprobajte moju verziju, a nakon toga mašti na volju!
Sastojci za palačinke (2 teglice od 330 ml):
30 g kokosovog brašna
3 žlice kokosovog ulja
3 jaja
1 žlica meda
80 g bademovog mlijeka (može i zobeno ili kokosovo)
1 žličica sode bikarbone
Naribana korica 1 limuna
Prstohvat bourbon vanilije u prahu
Prstohvat soli
Krema od sira i šumskog voća:
3 žlice kiselog vrhnja
3 žlice mascarpone sira
1 cijeđeni limun
1 žlica meda
100 g smrznutog šumskog voća
Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
2. U srednjoj posudi miješajte kokosovo ulje i med dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte mlijeko, jaja i vaniliju. Mikserom miksajte na najmanjoj brzini dok se smjesa ne počne pjeniti.
3. Tekućoj smjesi lagano dodajite suhe sastojke i nastavite miksati.
4. Ispecite male palačinke, otprilike veličine 1 žlice.
5. Umutite sve sastojke za kremu od sira.
Slaganje:
Složite na dno teglice 2 palačinke, dodajte 1 veliku žlicu kreme i 1 veliku žlicu voća. Zatim ponovite postupak još 2 puta slažući samo 1 palačinku. Ostavite teglice na sobnoj temperaturi oko sat vremena dok se voće malo ne rastopi. Ako ćete ih poslužiti za nekoliko sati ili sutra dan, držite ih u hladnjaku. Poprilično su zasitne stoga možete složiti i 4 manje teglice.
Za više gastro doživljaja pratite moj Instagram i Facebook profil te Kuživancija blog. Dobar tek! 🙂