Bili smo u Broomu i probali novi zimski meni chefice Klare Bertek Jelisić
Bili smo u Broomu i probali novi zimski meni chefice Klare Bertek Jelisić

Bili smo u Broomu i probali novi zimski meni
chefice Klare Bertek Jelisić

Broom 44 vam ne moramo posebno predstavljati. Omiljeno je mjesto za ukusan brunch i vrhunsku specialty kavu mnogih Zagrepčana i turista. Sada u ponudi imaju i novi zimski meni koji smo odmah išle isprobati. U Broomu se ponuda jela mijenja svakih mjesec dana, a klasični favoriti poput omleta, jaja s avokadom i burrate uvijek su dostupni.

Novi meni nadahnut je sezonskim namirnicama i nostalgičnim jelima iz djetinjstva. Osmislila ga je chefica Klara Bertek Jelisić. Poznata po svojoj kreativnosti i ljubavi prema cjelovitoj prehrani, chefica Klara nam je predstavila niz fantastičnih novih jela, a posebno su nas privukli grilani kupus, štrukle s gljivama i jabuke u šlafroku.

Novi menu Broom 44
Novi menu Broom 44
Novi menu Broom 44
Novi menu Broom 44

Kupus kakav još niste probali

Grilani mladi kupus s kremom od ječma, bogatim demi-glace umakom i hrskavim tostiranim bademima – ovo jelo je bilo toliko fino, da ga želimo preporučiti svima koji žele isprobati mladi kupus pripremljen na ovako sjajan i pomalo neobičan način.

Savršena kombinacija štrukli i gljiva

U želji za toplim i utješnim jelima zimskih mjeseci, chefica Klara predstavila nam je veganske zagorske štrukle poslužene s raguom od gljiva. Štrukle sama ručno izrađuje, a kombinacija s raguom od gljiva bila je vrlo ugodno i ukusno iznenađenje, idealno za hladne dane.

Novi menu Broom 44
Grilani mladi kupus
Novi menu Broom 44
Veganske zagorske štrukle

Mirisne jabuke u šlafroku

Jabuke u šlafroku, nama jedna od dražih slastica iz djetinjstva, dobile su modernu interpretaciju u novom meniju. Poslužene s domaćom marmeladom od jabuka, sladoledom od vanilije i indijskih oraščića, te preljevom od bučinog ulja i sjemenki – ovo jednostavno jelo nas je oduševilo kombinacijom okusa.

Zimska tempura

Na novom meniju nalazi se i standardno dobra salata iz Brooma, ali s dodatkom zimske note. Zimska varijanta s hrskavim bukovačama u tempuri, kremom od celera, prokulicama i romanesco cvjetačom, ukiseljenom gorušicom i majonezom od limete i miso paste.

Hummus

Još jedna novost je i kremasti humus od pečene paprike. Njega serviraju s toplim kruhom od krumpira iz Proofa 33. Humus u ovakvoj kombinaciji dodatno je obogatio ponudu novog menija.

Novi menu Broom 44
Mirisne jabuke u šlafroku
Novi menu Broom 44
Hummus
Zimska tempura

Dođite u Broom 44 kušati jela s novog menija, jer vjerujemo da će vas oduševiti kao što su i nas.

Broom 44 je otvoren od ponedjeljka do subote od 6:30 do 15:00 sati, i nedjeljom od 8:00 do 14:00 sati. Novi meni bit će u ponudi do kraja veljače.

Instagram: @br00m44

Tekst: Erika Barac (@brunchplaceszagreb)

Foto: Veronika Lučić, Ivan Levak

Učitati još
Zatvori