Broom 44 vam ne moramo posebno predstavljati. Omiljeno je mjesto za ukusan brunch i vrhunsku specialty kavu mnogih Zagrepčana i turista. Sada u ponudi imaju i novi zimski meni koji smo odmah išle isprobati. U Broomu se ponuda jela mijenja svakih mjesec dana, a klasični favoriti poput omleta, jaja s avokadom i burrate uvijek su dostupni.
Novi meni nadahnut je sezonskim namirnicama i nostalgičnim jelima iz djetinjstva. Osmislila ga je chefica Klara Bertek Jelisić. Poznata po svojoj kreativnosti i ljubavi prema cjelovitoj prehrani, chefica Klara nam je predstavila niz fantastičnih novih jela, a posebno su nas privukli grilani kupus, štrukle s gljivama i jabuke u šlafroku.
Kupus kakav još niste probali
Grilani mladi kupus s kremom od ječma, bogatim demi-glace umakom i hrskavim tostiranim bademima – ovo jelo je bilo toliko fino, da ga želimo preporučiti svima koji žele isprobati mladi kupus pripremljen na ovako sjajan i pomalo neobičan način.
Savršena kombinacija štrukli i gljiva
U želji za toplim i utješnim jelima zimskih mjeseci, chefica Klara predstavila nam je veganske zagorske štrukle poslužene s raguom od gljiva. Štrukle sama ručno izrađuje, a kombinacija s raguom od gljiva bila je vrlo ugodno i ukusno iznenađenje, idealno za hladne dane.
Mirisne jabuke u šlafroku
Jabuke u šlafroku, nama jedna od dražih slastica iz djetinjstva, dobile su modernu interpretaciju u novom meniju. Poslužene s domaćom marmeladom od jabuka, sladoledom od vanilije i indijskih oraščića, te preljevom od bučinog ulja i sjemenki – ovo jednostavno jelo nas je oduševilo kombinacijom okusa.
Zimska tempura
Na novom meniju nalazi se i standardno dobra salata iz Brooma, ali s dodatkom zimske note. Zimska varijanta s hrskavim bukovačama u tempuri, kremom od celera, prokulicama i romanesco cvjetačom, ukiseljenom gorušicom i majonezom od limete i miso paste.
Hummus
Još jedna novost je i kremasti humus od pečene paprike. Njega serviraju s toplim kruhom od krumpira iz Proofa 33. Humus u ovakvoj kombinaciji dodatno je obogatio ponudu novog menija.
Tekst: Erika Barac (@brunchplaceszagreb)
Foto: Veronika Lučić, Ivan Levak