Imamo recept za cheesecake s jabukama kojem nećete moći odoljeti
Imamo recept za cheesecake s jabukama kojem nećete moći odoljeti

Imamo recept za cheesecake s jabukama
kojem nećete moći odoljeti

Popularna poslastica cheesecake može se napraviti na više načina. Za koju god verziju da se opredijelite, njegov ključni sastojak je onaj po kojem je i dobio naziv – krem sir. S obzirom na to da ovom kolaču ne možemo odoljeti, tijekom ljetnih dana isprobali smo cheesecake s borovnicama kao i s kokosom i bijelom čokoladom. Ovaj put opredijelili smo se za verziju koja će svaku prostoriju vaše kuće ispuniti neodoljivim mirisom, i to zahvaljujući specijalnim sastojcima. Dakle, na današnjem meniju je kremasti cheesecake s jabukama i, naravno, malo cimeta.

Sastojci

1. Kora

  • 300 g mljevenih keksa
  • 150 g otopljenog maslaca

2. Smjesa za posipanje

  • 55 g otopljenog maslaca
  • 50 g brašna
  • 50 g smeđeg šećera
  • 20 g zobenih pahuljica

3. Preljev od jabuka

  • tri jabuke
  • 50 g smeđeg šećera
  • žličica cimeta
  • dvije žličice kukuruznog škroba

4. Bijela krema

  • 690 g krem sira
  • 75 g šećera
  • 100 g grčkog jogurta
  • dvije žličice ekstrakta vanile
  • pola žličice cimeta
  • malo mljevenog đumbira
  • malo muškatnog oraščića
  • tri jaja

Priprema

Pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac sve dok ne nastane kompaktna smjesa. Ona će vam poslužiti kao podloga, odnosno kora na koju ćete potom slagati ostale slojeve. Sve što je potrebno je da je rasporedite ravnomjerno u kalup kružnog oblika koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. A dok pripremate ostatak slojeva za cheesecake, koru ostavite u hladnjaku.

Smjesu koju ćete staviti na vrh cheesecakea, dobit ćete tako što ćete u zdjeli sjediniti otopljeni maslac, brašno, smeđi šećer i zobene pahuljice. Nakon toga, pripremite preljev od jabuka tako što ćete jabuke koje ste prethodno narezali, pomiješati sa smeđim šećerom, cimetom i kukuruznim škrobom. To učinite na vatri srednje jačine, sve dok ne nastane tekstura nalik na džem.

@teakandthyme
@teakandthyme

Na kraju, pripremite bijelu kremu. Sjedinite krem sir, šećer, grčki jogurt, ekstrakt vanile, cimet, kao i malo đumbira i muškatnog oraščića. Koristeći špatulu, izmiješajte sastojke dok ne nastane krema, a potom dodajte tri jaja. Dodajte jedno po jedno, uz konstantno miješanje između svakog dodavanja.

Na ohlađenu koru stavite bijelu kremu, a na njega dodajte skuhane jabuke. Učinite to vrlo pažljivo kako kriške ne bi potonule. Naposljetku, dodatno izmrvite smjesu od smeđeg šećera i zobenih pahuljica na vrh cheesecakea. Pecite kolač na 180 °C oko sat vremena. Ostavite kolač u hladnjaku najmanje šest sati, ali idealno bi bilo da odstoji na hladnom preko noći. A nakon toga, spreman je za serviranje.

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@teakandthyme)

Učitati još
Zatvori