Tommy Shelby is back! Počelo je snimanje filma Peaky Blinders koji ćemo gledati na Netflixu
Tommy Shelby is back! Počelo je snimanje filma Peaky Blinders koji ćemo gledati na Netflixu

Tommy Shelby is back! Počelo je snimanje filma Peaky Blinders koji ćemo gledati na Netflixu

Steven Knight, kreator popularne serije Peaky Blinders prvotno ju je planirao okončati nakon sedme sezone, s početkom Drugog svjetskog rata. No, pandemija koronavirusa je promijenila njegove planove pa je tako šesta sezona premijerno prikazana u veljači 2022. godine ujedno bila i posljednja.

Ipak, razloga za tugu nema – Knight je još u ožujku najavio da će snimiti film kojim će se završiti priča o Peaky Blindersima. Također, istaknuo je kako je njegov plan od početka bio da Peaky Blinders završi kao film. Lipanj je donio i službenu potvrdu kako se Cillian Murphy vraća u ulozi Tommyja Shelbyja. Putem društvenih mreža glumac je obnovu angažmana potvrdio sljedećim riječima – Ovo je za obožavatelje.

Peaky Blinders

Što znamo o filmu?

Sukladno tada iznesenim planovima, snimanje je započelo u rujnu, a Netflix je s nama podijelio i prvu fotografiju sa seta. Film nastaje prema scenariju Stevena Knighta, a redateljsku palicu je preuzeo Tom Harper. Poznato je kako će se Cillianu Murphyju na velikom platnu pridružiti i Rebecca Ferguson, Barry Keoghan i Tim Roth.

Radnja filma još uvijek je strogo skrivena tajna, no nije tajna kako priča o Peaky Blindersima ne staje s ovim naslovom.

Peaky Blinders

Stižu nam još dvije serije

Naime, kraj 2023. godine za sve obožavatelje serije Peaky Blinders donio je sjajne vijesti! Tada je potvrđeno kako Netflix sprema dva odvojena spinoffa.

Prvi od njih smješten je u Boston sredinom 20. stoljeća, nekoliko desetljeća nakon završetka događaja koji su se odigrali u originalnoj seriji. Detalji o njemu nisu poznati, no pretpostavlja se kako bi inicijalno mogli biti vezani uz lik Jacka Nelsona, vođe kriminalne skupine iz južnog Bostona kojeg je u šestoj sezoni odigrao James Frecheville.

Drugi spinoff u fokus stavlja lik Polly Gray, istaknute ličnosti kriminalnog klana Shelby. Pretpostavka je da ćemo imati priliku vidjeti njezin put ka vodećoj poziciji u klanu. Nažalost, glumica Helen McCrory koja je u seriji Peaky Blinders izvorno utemeljila ovaj lik preminula je 2021. godine te ostaje vidjeti kome će pripasti naslovna uloga.

Dok čekamo nove nastavke, originalnu seriju možemo prati ovdje.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori