Journal Xmas Market: Goste večere na ulazu je dočekao mini advent
Journal Xmas Market: Goste večere na ulazu je dočekao mini advent

Journal Xmas Market: Goste večere na
ulazu je dočekao mini advent

Stiglo nam je blagdansko vrijeme – vrijeme druženja, okupljanja, dobre glazbe i hrane. Vrijeme je to kojem se svi veselimo i željno ga iščekujemo, a kako i ne bi kada je advent period kada ulice postaju prava božićna kulisa. No, jedan takav mini advent pripremio je i Journal.

Naime, sinoć je održan jedan tradicionalni Journal Xmas event. Međutim, umjesto klasičnog partyja, kakav ste zasigurno navikli vidjeti na našim stranicama, format smo smanjili na intimniju večeru za partnere, klijente i prijatelje kako bismo zaokružili još jednu uspješnu godinu.

Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (217)

Dolazak sa stilom

Kako bismo pripremile sve na vrijeme, morale smo krenuti malo ranije. Budući da je kiša neumoljivo padala, trebalo je pripaziti na toalete i frizure. Da ne pokvarimo frizure prije samog početka partyja te da sigurno stignemo na mjesto događaja, pobrinuo se Citroën koji je predstavio novi C4X. Po uzoru na novi Citroën C5X, novi ë-C4 X i C4 X prkose tradicionalnom dizajnu kompaktnih karoserija i nude nešto posve jedinstveno.

Citroën C4X privukao nas je svojim jedinstvenim i elegantnim dizajnom, a ujedno je dobra alternativa kompaktima i SUV-ovima koji dominiraju segmentom srednje velikih vozila. Osim toga, novi modeli Citroën vozila spajaju elegantnu siluetu fastbacka sa suvremenim stavom SUV-a, duljinom od 4,60 m i bezvremenskim stilom limuzine s četirima vratima. Ukratko, stigle smo sa stilom.

Milan Petkovic, Journal Xmas Dinner (146)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (15)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (9)
Milan Petkovic, Journal Xmas Dinner (148)

Journal Xmas market

Vrijeme nije uspjelo utjecati ni na odličnu atmosferu, a već na samom ulazu gosti su se osjećali kao da ulaze u jednu pravu božićnu Journal priču. Priču koju smo odlučili ispričati na jedan poseban način, kroz spoj okusa tradicionalne hrane i odličnih pića, isprepletenih zvukovima božićne glazbe i najljepših blagdanskih ukrasa. Naime, ulaz u Okrugljak pretvorili smo u Journal Xmas market koji su krasile preslatke adventske kućice za čije je uređenje zaslužan NTS events studio.

Uzvanici su uz piće dobrodošlice prvo isprobali što se sve nalazilo na kućicama Journalovog Xmas marketa ispred restorana, a zatim nastavili u sam Okrugljak. A što su sve imali prilike kušati, saznajte u nastavku.

Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (218)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (192)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (227)

Jana 

Kako bismo ostali hidrirani pobrinula se Jana koja je na svojoj kućici pripremila dovoljno količine Jana voda za pravo osvježenje nakon plesa i druženja. Osvježavajući i svilenkast okus Jana vode odličan je saveznik za osvježenje u svakoj prigodi, a posebno onda kada se veselimo, družimo i cijelu noć zabavljamo.

Journal_Xmas_Jana_Movric-1
Journal_Xmas_Jana_Movric-4
Journal_Xmas_Jana_Movric-10
Journal_Xmas_Jana_Movric-5
Journal_Xmas_Jana_Movric-6
Journal_Xmas_Jana_Movric-11

Antique & Korlat

Za piće dobrodošlice pobrinu se Badel koji je na svojoj kućici nudio ukusan Korlat Teranino. Riječ je o tradicionalnom likeru od vina terana, obogaćenom biljnim začinima i voćnim maceratima. Sladak i aromatičan razigranih voćnih nota odličan je za početak svakog dobrog partyja.

Za ljubitelje jačih nota tu je bio i Antique Pelinkovac koji su naši gosti mogli isprobati u hladnom koktelu Antiquovcu. Riječ je o koktelu na bazi Antique Pelinkovca, sirupa, limuna i limete te svježe cijeđene naranče. Savršen spoj gorkastih i slatkih nota. Kako bismo se ugrijali, tu je bio i topli koktel – Antique hot cocktail. Ovaj topli koktel radi se na bazi Antique Pelinkovca, sirupa od brusnice, naranče i cimeta. Pravi spoj okusa za ovo blagdansko razdoblje.

Journal_Xmas_Badel_Movric-15
Journal_Xmas_Badel_Movric-11
Journal_Xmas_Badel_Movric-12

Wine&Friends i Lanson

Ni jedan party ne može proći bez dobrog šampanjca. Stoga su na ovoj kućici naše goste dočekala čak dva, odličnog okusa. Lanson Le Black Label Brut svjež i elegantan šampanjac koji uravnoteženo objedinjuje vitalnost i finoću, svježinu i eleganciju, sve karakteristične osobine Lansonovih šampanjaca. Šampanjac je brilijantno čist s jantarnim odsjajem i milijunima sitnih mjehurića, intenzivnog mirisa proljeća, meda i nagovještaja slavlja. Na nepcu osvježavajuć, lagan, okusa zrelog voća i živahnih aroma citrusa. Harmoničan blend tri sorte grožđa – Crnog pinota, Chardonnaya i Pinot Meuniera koji je odležavao 4 godine.

Jelena Brankovic, Journal Xmas Dinner (315)

S druge strane, Lanson Le Rose šampanjac jedan je od prvih Rosé šampanjaca na svijetu. Riječ je o voćnom i nježnom šampanjacu koji je proizveden pedesetih godina prošlog stoljeća. Prepoznatljiv po svojoj blijedoj boji lososa omiljen je zbog svoje karakteristične svježine. Harmoničan blend tri sorte grožđa – Crnog pinota, Chardonnaya i Pinot Meuniera koji je odležavao 4 godine.

Ljubitelji vina mogli su birati između četiri ukusnih i profinjenih vrsta. Marques de Riscal Verdejo bijelo je vino svijetle, slamnato žute boje i spoja ukusnih aroma koje ostavljaju svjež i osjećaj u ustima.

Masciarelli Trebbiano žuto je vino sa zlatnim odsjajem s natruhama tropskog voća, zrelog žutog voća, začina i bagremovog meda. Osim bijelih vina gosti su mogli isprobati i dva crvena.

Masciarelli Marina Cvetić Cabernet Sauvignon – bogato, intenzivno vino koje pršti notama ribule, kupine i tamne šljive zajedno s glatkim taninima i vrlo dugim završetkom te Marques de Riscal Rioja Reserva – svježe i lako pitko vino, intenzivne crno-trešnja boje s vrlo izražajnom aromom.

Johnnie Walker Blonde i Tanqueray

U ovim hladnim danima volimo se ugrijati toplim pićima, a ima li što bolje od kuhanog gina ili viskija? Kombinacija sirupa i Tanqueray London Dry gina dala je jedan jedinstven okus Gin Toddyju. Za one koji vole malo snažnije okuse tu je bio topli viski. Kombinacija Johnnie Walker Blondea, svjetlijeg i slađeg viskija, te sirupa stvorila je odličan spoj toplog Winter Grog napitka.

Jelena Brankovic, Journal Xmas Dinner (412)
Jelena Brankovic, Journal Xmas Dinner (448)

Mardešić

Svima nam je dobro poznato da prije svakog partyja valja nešto malo i pojesti. Za ukusne zalogaje na Journal mini adventu pobrinuo se Mardešić. Mardešić srdele na kruhu od Korice odlično su se spojile s Lanson Le Black Label Brut i Lanson Le Rose šampanjcima. Mardešić srdelice u suncokretovom ulju pravi su klasik na našim stolovima u svim prigodama, a one u suncokretovom ulju s mediteranskim biljem unijele su dašak Dalmacije i Mediterana na Journal Xmas Market.

Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (66)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (68)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (67)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (42)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (58)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (42)

King

Bilo ljeto ili zima, sladoled se ne odbija. Posebice nakon cjelovečernjeg plesanja i pjevanja. King Harmony, novi hit u KING kolekciji, savršen je spoj raskošnog okusa pistacije s mekanim preljevom pistacije, obavijen bogatim preljevom bobičastog voća i belgijskom bijelom čokoladom. Ova izvanredna kombinacija neobičnih okusa i tekstura pruža vrhunski užitak u svakom zalogaju, čineći King Harmony savršenim izborom za bilo koju prigodu – a posebno za one trenutke koje provodimo s dragim nam ljudima.

Torte i to & Korica

Šećer dolazi na kraju. Nakon svakog dobrog obroka i ukusnog pića dobro dođe desert, a za to su se pobrinuli Torte i to & Korica.

Mini mascarpone deserti, čokoladne lizalice, čupavci, Cookies, Brownies, Stollen bun – interpretacija tradicionalnog božićnog kolača, dvije verzije božićnog cruffina – Speculaas cruffin, Gingerbread cruffin – sve su to naši gosti mogli isprobati na ovoj kućici kako bi zasladili večer.

Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (231)
Bosko Karanovic, Journal Xmas Dinner (202)

Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji još jednog Journal Xmas partyja. Hvala tvrtkama HonorCitroënJana, PPD (Don JulioJohnnie WalkerTanquerayCampari), KeuneThe MeatLU-MA EkskluzivWine & FriendsKoricaTorte i toBadelLedoMardešićBarcaffeMerlaVindijaOrbico BeautyJo Malone.

Zahvaljujemo svim sponzorima i suradnicima koji su omogućili realizaciju Journal poklon vrećica: ZalandoVichyHerbalifePinkoPoliklinika RotimKiko Milano (Fashion & Friends), MardešićKeunePPDBarcaffePodravkaJana.

Zahvaljujemo restoranu Okrugljak na lokaciji i blagdanskim delicijama. Zahvaljujemo Saši Šekoranji, tvrtkama AlteraNTS i Showroom na uređenju ovogodišnjeg izdanja Journal Xmas večere. Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji Journal Xmas večere.

Tko je sve posjetio Journal Xmas Dinner donosimo ovdje.

Kakve smo delicije jeli i fina pića pili pogledajte ovdje.

Kako je izgledao tradicionalni Journal Xmas event u Okrugljaku pogledajte ovdje.

Kako su izgledale izvedbe čak osam izvođača pogledajte ovdje.

Best of fotografije s Journal Xmas eventa pogledajte ovdje.

U Goody Bags Journal Xmas eventa zavirite ovdje.

Foto: Martina Movrić, Boško Karanović, Jelena Branković, Milan Petković

Učitati još
Zatvori