Sinoć je održan još jedan, ove godine u pravom smislu te riječi, tradicionalni Journal Xmas event. No umjesto klasičnog velikog partyja, kakav ste možda očekivali vidjeti na našim virtualnim stranicama, format smo smanjili na intimniju večeru za suradnike, klijente i prijatelje kako bismo zaokružili još jednu uspješnu godinu.
Sada već navikli na nepovoljne vremenske uvjete – odlične atmosfere nije nedostajalo unatoč kiši. Uzvanici su uz piće dobrodošlice prvo isprobali što se sve nalazilo na kućicama malog Journalovog Xmas marketa ispred restorana, a zatim su nastavili u sam Okrugljak kako bi uživali u tradicionalnoj večeri. A unutra ih je, kao i uvijek, čekao bogat program, uz nastupe neočekivanih gostiju, ukusne zalogaje i omiljena pića.
No prije službenog početka večere, pozvali smo sve da ovjekovječe ovu noć u Honor photo boothu. Honor ove blagdanske sezone odaje priznanje “neopjevanim herojima” Božića – onima čiji rad i briga za druge često prolaze nezamijećeni. A dodatak u obliku foto kabine na ulazu bio je povod za zabavu i fotkanje s trajnim uspomenama koje je trajalo cijelu večer.
Uzvanici su zatim svoje kapute ostavili u brendiranoj Pinko garderobi, otkrili glamurozne outfite i ponijeli u party torbicama Pinko brojeve za kasnije.
Obavezna stanica bio je photo wall, nakon čega su produžili za svoje stolove. Tko je sve došao, možete pogledati ovdje.
Blagdansko doba kao stvoreno je za okupljanje, druženje, lijep provod s najbližima. Pa smo tako i mi okupili svoje uzvanike i s njima podijelili lijepe trenutke u raskošno uređenom prostoru svima poznatog zagrebačkog restorana.
Journalova tradicionalna večera u Okrugljaku
Ulazak u restoransku salu otkrio je dugačke Altera stolove nanizane kroz prostor Okrugljaka koje su krasile cvjetne dekoracije Saše Šekoranje i studija Showroom: visoki svijećnjaci, niske svijeće, amarilisi, anemone, tulipani, božikovina, naranče, mandarine, šipak… Vizija Saše Šekoranje protegnula se i na photo wall, veliku tapiseriju i predimenzionirane knjige koje su ga okružile.
S drvenih greda visjele su crvene vrpce s imelom i božikovinom koje su se savršeno vizualno ispreplele s visećim lusterima, odajući dojam starinskog Božića. Merla stolnjaci i ubrusi su custom made samo za ovo događanje, a svojim su se dizajnom savršeno uklopili u temu. Jednom kad su se uzvanici okupili i prigušila svjetla, treperava svjetlost stotine svijeća osvjetljavala je stolove.
Glazbene izvedbe za pamćenje
Pod voditeljskom palicom Ivana Vukušića nastupilo je čak osam izvođača: Matija Dedić, Lu Dedić, ToMa, Filip Rudan, Stjepan Lach, Natali Dizdar, Bruna Oberan i Sabrina Hebiri. Želja nam je bila prenijeti duh obiteljskog Božića, kakvim ga pamtimo iz djetinjstva, što su izvođači praćeni bendom Miroslava Lesića i svojim repertoarom odlično napravili. Miks domaćih i stranih hitova, njihovih vlastitih pjesama i omiljenih božićnih klasika, rasplesali su i raspjevali dobro raspoloženu publiku.
Raskošna večera uz brojne delicije
S tim na umu, nismo mogli zamisliti bolju lokaciju za večeru jer Okrugljak glasi kao jedan od najboljih i svima omiljenih restorana kada je riječ o tradicionalnoj hrani. Tako se na meniju našao roastbeef by The Meat, francuska salata, izbor Vindija tvrdih sireva Bovidur, Caprodur, Ovidur i Orodur, fritule s tartufima, tortica s pjenicom od bakalara. Toplo predjelo je zagorskim štruklama zagrijalo goste i pripremilo na confit teleće koljenice by The Meat s pireom od celera, glaziranim pastrnjakom i ukiseljenom ciklom. A Božić ne bi bio Božić bez tradicionalne Vindon purice iz vlastitog uzgoja bez upotrebe antibiotika. Uz večeru se jeo Korica kruh: klasični baguette, sourdough štruca te specijalni kruh s orahom i brusnicama. Klasični kolači bili su posluženi kao desert: makovnjača, orehnjača i brendirana kesten tortica.
Ledo sladoledi, s fokusom na King Harmony i spoj okusa pistacije, bobičastog voća i bijele čokolade, posluženi na pladnjevima bili su točka na “i” za sve kojima je još falilo malo slatkog.
Vrhunska pića
Žeđ se gasila prvenstveno prirodnom mineralnom vodom Jana. Osim toga je gostima na šanku i u servisu bilo na raspolaganju bilo nekoliko vrsta pića, koktela i vrhunskih vina. Antique Pelinkovac najstariji je i najpoznatiji Badelov premium biljni liker, ali i jedno od najintrigantnijih hrvatskih pića koje se vrhunski uklopilo u temu. Drugo čisto piće bio je Johnnie On The Rocks, bogati škotski viski Johnnie Walker Black Label poslužen s ledom. Johnnie je bio integralni dodatak još jednom piću: Johnnie & Ginger s dodatkom ginger alea.
Don Julio Blanco glatka je i svježa, odležana tekila destilirana u malim serijama za osebujan okus. Služila se u obliku osvježavajućeg citrusnog koktela Don Paloma sa okusima limete i grejpa.
Klasični Negroni bio je favorit mnogima. Koktel napravljen od jednakih omjera poznatog talijanskog aperitiva, prepoznatljive crvene boje i svestranog gorkog okusa, Camparija, Tanqueray London Dry gina i Cinzano Vermoutha 1757.
A svima kojima je trebalo malo razbuđivanja, dobro su došli kokteli Barcaffe Martini i After 8. Na ovogodišnjem Journal Xmas eventu, Barcaffe je predstavio dva ekskluzivna kavna koktela. Barcaffe Martini, s Barcaffe instant classic kavom, kombinira raskošnu aromu i aftertaste čokolade s Old Pilot’s vodkom i Kahlua likerom od kave. Za ljubitelje bezalkoholnih užitaka, Barcaffe After 8 koktel spaja instant Barcaffe cappuccino, med od cvijeta kave i extra djevičansko kokosovo ulje, nudeći iskustvo elegancije i profinjenosti tijekom blagdana.
Kad je riječ o vinima, služila se samo vrhunska Wine & Friends kapljica, iz istoimene vinoteke na Vrbanima, specijalizirane distribucijske kuće LU-MA Ekskluziv. Uz večeru su se odlično sljubila vina Fakin Malvazija i Jakovac Cuvée La Diva.
Mirisni detalji
Interijer restorana bio je ukrašen do najsitnijih detalja. Uzvanike su po dolasku na stolu dočekali uzbudljivi paketići, a u njima Orbico Beauty mirisi s potpisom brendova Calvin Klein, Chloé, Tom Ford, Burberry te Jo Malone Cologne Collection. Svako sjedeće mjesto bilo je dodatno personalizirano velikim gingerbread man keksićem s imenom uzvanika.
Nijedan dio restorana nije bio zanemaren. Glavni šank su osim cvjetne dekoracije ukrasile mirisne Jo Malone svijeće, a i ulazak u toalet otkrio je mirisno carstvo brendova Keune i Jo Malone. Svijeće u svim svojim mirisnim kombinacijama su ukrasile i osvježile prostor, a Keune je plasirao svoju Design liniju za sve kojima je trebao touch up frizure.
Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji još jednog Journal Xmas partyja. Hvala tvrtkama Honor, Citroën, Jana, PPD (Don Julio, Johnnie Walker, Tanqueray, Campari), Keune, The Meat, LU-MA Ekskluziv, Wine & Friends, Korica, Torte i to, Badel (Antique pelinkovac), Ledo, Mardešić, Barcaffe, Merla, Vindija, Orbico Beauty, Jo Malone.
Zahvaljujemo svim sponzorima i suradnicima koji su omogućili realizaciju Journal poklon vrećica: Zalando, Vichy, Herbalife, Pinko, Poliklinika Rotim, Kiko Milano (Fashion & Friends), Mardešić, Keune, PPD, Barcaffe, Podravka, Jana.
Zahvaljujemo restoranu Okrugljak na lokaciji i blagdanskim delicijama.
Zahvaljujemo Saši Šekoranji, tvrtkama Altera, NTS i Showroom na uređenju ovogodišnjeg izdanja Journal Xmas večere.
Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji Journal Xmas večere.
TKO JE SVE POSJETIO JOURNAL XMAS DINNER DONOSIMO OVDJE.
ŠTO SE SVE NALAZILO NA JOURNAL XMAS MARKETU DONOSIMO OVDJE.
KAKVE SMO DELICIJE JELI I FINA PIĆA PILI POGLEDAJTE OVDJE.
KAKO SU IZGLEDALE IZVEDBE ČAK OSAM IZVOĐAČA POGLEDAJTE OVDJE.
BEST OF FOTOGRAFIJE S JOURNAL XMAS EVENTA POGLEDAJTE OVDJE.
U GOODY BAGS JOURNAL XMAS EVENTA ZAVIRITE OVDJE.
Foto: Martina Movrić, Marko Lopac, Bojan Zibar, Dalibor Danilović, Boško Karanović, Jelena Branković, Milan Petković, Monika Pavlović