Kruh, focaccie, slatka i slana peciva mnogima omiljene artisan pekarnice Kukuriku, osim na adresi Savska 156, odsad su dostupni i u centru grada. Naime, svi njihovi proizvodi mogu se kupiti u novootvorenom prostoru u Mesničkoj 3.
‘Reakcije ljudi na kruh i slastice koje nudimo bile su sjajne pa nam je to dalo vjetar u leđa i odlučili smo se proširiti’, rekao nam je vlasnik Kukuriku pekarnice Domagoj Kordić.
Kukuriku je zapravo hommage pijetlu koji je vlasnika pekarnice Domagoja Kordića budio tijekom boravka u Pakoštanima, gdje je tada radio u proizvodnji pekarnice Kroštula. Budio ga je baš u vrijeme za smjenu stoga si je obećao da ako ikad bude otvarao svoju pekarnicu da će imati veze s pijetlom. A kako kaže, pijetao je prgav, raskošan i šaren, sve što na neki način i Kukuriku pekarnica ima u ponudi.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Identična ponuda, ali sa slatkim iznenađenjem za otvorenje
Prirodna proizvodnja i korištenje prirodnog kvasca oduvijek je njihova filozofija. Ono što kupci najviše vole su focaccie, croissant od pistacije te croissant od vanilije, bijele čokolade i maline, iako ni ostatak asortimana ne zaostaje. Odsad sve to imaju u centru grada što posebno veseli one kojima Savska nije bila ‘na ruku’.
Artisan pekarnica u Mesničkoj je manja (ima samo 17 kvadrata) od one u Savskoj koja ostaje baza, ali sasvim dovoljna da građanima ponudi jedinstvene pekarske poizvode po kojima je Kukuriku poznat (posebno prefinim kroasanima).
‘Plan nam je da obje lokacije imaju identičnu ponudu, ali s vremenom ćemo vidjeti za kojim je proizvodima potražnja veća u centru. Mi ionako nemamo mira, stalno nešto mijenjamo, svakih mjesec i pol ‘dogodi’ se neki novi proizvod’, rekao nam je vlasnik.
Tako su i za soft opening pripremili novi chookie za sve posjetitelje. Navratite zato u Mesničku i isprobajte njihove delicije.
Foto: Journal