Novu etapu Journal evenata objedinjenu pod imenom – Journal Lifestyle Sessions – obilježavaju manji eventi različitih tematskih okvira, probrano društvo te jedinstveno iskustvo i zabava. Posljednji u nizu takav event završavamo u revijalnom tonu, a naše uzvanice uživale su na čak dvije lokacije.
Prva lokacija – salon Teuta
Posljednji event počeo je malo drugačije od ostalih. Ovaj poseban događaj zahtijevao je i posebnu pripremu, pa smo tako osigurali i da naše uzvanice izgledaju i osjećaju se sjajno tijekom cijelog događaja. Spremanje za event uključivalo je dva ključna elementa: frizuru i šminku.
Salon Teuta bio je prva lokacija na kojoj su se dobro raspoložene dame: Iva Radić, Marija Bišćan, Lucija Šerbedžija, Teuta Mesaroš, Iris Cekuš, Paula Sikirić Dora Martinović i Marijana Batinić spremale za uzbudljivu večer. Dame su zablistale uz stručnu pomoć beauty tima salona Teuta i Leonor Greyl proizvoda te makeup artistice brenda Makeup For Ever.
Journal Lifestyle Sessions powered by Leonor Greyl wall
Generalni sponzor posljednjeg ovogodišnjeg Journal Lifestyle Session eventa – Leonor Greyl, za naših osam uzvanica pripremio je visokokvalitetne i jedinstvene proizvode za njegu kose. Neki od njih poslužili su za kreiranje posebnih frizura naših uzvanica kao što su alcohol free gel za oblikovanje kose Gel À L’Hibiscus te sprej za stiliziranje i volumen. Kao posebni detalji poslužili su brendirani Journal japanski štapići.
Makeup koji prati frizuru
Nakon kose, došao je red i na makeup. Makeup artistice brenda Makeup For Ever osmislile su lookove za naše uzvanice uz pomoć najpopularnijih proizvoda kao što HD SKIN palete koje na jednom mjestu imaju sve što vam je potrebno za jedan makeup look.
Sushi Session
Druženje i kuhanje često idu ruku pod ruku, pa je tako posljednji event pod nazivom Journal Lifestyle Session powered by Leonor Greyl protekao u jednom od najuzbudljivijih i interaktivnih kulinarskih iskustava, radionici sushija, a gdje drugdje nego u prvom hrvatskom japanskom restoranu Takenoko. Dame su od salona Teuta do restorana Takenoko uživale u vožnji elegantnim IONIQ 6 Hyundai električnim automobilom.
Kako nam je bilo?
U ovom večernjem druženju uživale su naše probrane uzvanice, a ukusnih zalogaja, hrane, pića i dobre atmosfere nije nedostajalo. Chef Mario Starman bio je zadužen za radionicu sushija, a uzvanice su ga pozorno slušale dok im je pažljivo pokazivao sve korake i tehnike. Osim što su naučile sve trikove izrade ovog japanskog jela, naše dame odlično su se zabavile i podružile.
Program radionice sushija
Radionica je započela pripremom riže za sushi. Riža se prvo ispere vodom, a zatim se odrede omjeri količine riže i vode, a onda slijedi samo kuhanje riže u kuhalu za rižu. Sljedeće na redu je bilo čišćenje ribe i pripremanje čistog filea kako bi bio spreman za izradu sushija.
Nakon toga chef je pokazao tehniku rezanja ribe za izradu nigirija i makija od lososa i brancina te tehniku rezanja za sashimi. Poslije tih priprema došao je red na tehniku izrade nigirija od lososa i brancina te izrađivanje kuglica riže za nigiri. Tada se na određenu stranu nigirija stavlja wasabi, a također na određenu stranu riba se stavlja na rižu. Zatim je prezentirana izrada uramakija od lososa i avokada. Ovdje je bitno ravnomjerno rasporediti rižu po cijeloj nori algi, povući malo wasabija duž cijele nori alge okrenute rižom na bambus za rolanje sushija, a zatim je potrebno odrediti količine lososa i avokada.
Tada je uslijedio sami finiš. U samo dva okreta bambusa dobili smo uramaki rolicu. Za kraj, rezanje rolica mora biti brzo u jednom potezu i važno je koristiti oštar nož.
Što je večer bez koktela?
Naše uzvanice imale su prilike uživati i okušati se u miksanju koktela. Dva apsolutna hita večera bili su kokteli Don Paloma i Salt&Pepper s bazom Don Julio tekile koja je proglašena broj 1 najprodavanijom markom tekile od strane World’s Best 50 Bars. Julio Blanco je glatka i svježa, odležana tekila destilirana u malim serijama za osebujan okus. Pažnju je privukla i sama Blanco boca, kultna za Don Julio marku zbog korištenje plave boje koja predstavlja električni duh marke.
Večer nije mogla proći bez najnagrađivanijeg gina na svijetu – Tanqueray London Dry. Kokteli na bazi gina, Red Gimlet i Winter Collins, savršeno su upotpunili ponudu.
SAMO Matcha – idealan dodatak japanskim specijalitetima
Na kraju, veliko hvala želimo uputiti svim sponzorima i suradnicima koji su pomogli u realizaciji posljednjeg ovogodišnjeg Journal Lifestyle Sessions eventa. Zahvaljujemo agenciji Alert na organizaciji, salonu Teuta i Josipi Bačinić te restoranu Takenoko za održavanje eventa.
Hvala našem generalnom sponzoru Leonor Greyl koji je omogućio i realizaciju Journal goody baga.
Hvala i našim dragim klijentima: Makeup For Ever, SAMO Matcha koji je također omogućio Journal goody bag za naše uzvanice, Hyundai i PPD (Don Julio i Tanqueray).
Što su sve naše gošće dobile u poklon vrećicama, pogledajte ovdje.
Foto: Martina Movrić, Bojan Zibar
Grafičko oblikovanje: Ante Begić