Miris pečenih krumpira, prožet aromama ružmarina i češnjaka, često nas vraća u tople domove i okupljanja s najmilijima. Ova jednostavna, ali iznimno ukusna kombinacija sastojaka stvara savršen spoj hrskavosti krumpira, bogatstva aroma ružmarina i intenzivnosti češnjaka.
Hrskavi su izvana, a savršeno meki iznutra. Donosimo vam recept za krumpiriće koji su postali pravi hit na društvenim mrežama, a priprema ih Harry Heal s profila @thehealchef.
Pečeni krumpir s ružmarinom i češnjakom
Sastojci za 4 porcije:
- 1 kg krumpira
- 6 režnjeva češnjaka
- 5 grančice ružmarina
- ½ šalice maslinovog ulja
Priprema:
Počnite s guljenjem i rezanjem krumpira. Stavite ih u hladnu, posoljenu vodu i stavite kuhati. Zagrijte pećnicu na 200°C. Nakon što krumpir zakuha, ostavite ih 5 minuta u vodi dok ne omekšaju. Ocijedite i ostavite ih da se osuše. U lim za pečenje dodajte jednu šalicu ulja i stavite lim u zagrijanu pećnicu na 10 minuta. Sada pažljivo u lim za pečenje dodajte krumpir u ulje, obilno ga začinite solju i paprom i dobro promiješajte kako biste bili sigurni da je krumpir ravnomjerno obložen uljem. Neka se peče 1 sat i 20 minuta, ali okrećite krumpire svakih 20 – 30 minuta.
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
U međuvremenu sitno nasjeckajte češnjak i ružmarin i dodajte u manju zdjelu. Ulijte maslinovo ulje i dobro promiješajte. Nakon što je krumpir gotovo pečen, prelijte ga češnjakom i ružmarinom, dobro promiješajte i vratite u pećnicu na 3-4 minute (ne više jer će češnjak zagorjeti). Pospite prstohvatom soli i uživajte!
Pripremu možete pogledati i u videu ispod:
Foto: iStock i Instagram (@thehealchef)