Križanac pite od jabuka i palačinki je jesenski recept koji trebate
Križanac pite od jabuka i palačinki je jesenski recept koji trebate

Križanac pite od jabuka i palačinki je
jesenski recept koji trebate

Ove sezone sve je u znaku jabuka, a ako nemate vremena za pravljenje kora za pitu i razvlačenje tijesta, imamo super brzu ideju za slastan desert. Gastro blogerica Adrianna Guevara Adarme predlaže cobbler s jabukama – jednostavnu pahuljastu pitu za koju vam ne treba puno vremena. Možda će vas podsjetiti na crumble od jabuka (drobljenac), ali priprema cobblera se malo razlikuje. Crumble obično ima hrskavu koru, dok cobbler ima rahlije, mekše tijesto koje više podsjeća na tijesto za palačinke.

jabuke

Sastojci:

Punjenje:

  • 4 jabuke, oguljene i narezane na kriške
  • 1/4 šalice smeđeg šećera
  • 2 žlice bijelog šećera
  • 3 žlice višenamjenskog brašna
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žličica paste od vanilije ili 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • prstohvat mljevenog kardamoma
  • prstohvat mljevenog klinčića

Preljev:

  • 1 šalica višenamjenskog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1/2 šalice šećera
  • 3/4 šalice punomasnog mlijeka
  • 6 žlica otopljenog neslanog maslaca
  • 1 žličica paste od vanilije ili 2 žličice ekstrakta vanilije
Cobbler od jabuka
acozykitchen.com

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite ili premažite maslacem posudu za pečenje. Napravite nadjev. U veliku zdjelu dodajte narezane jabuke, šećer, brašno, sok od limuna, vaniliju i začine (cimet, đumbir, kardamom i klinčić). Sve zajedno miješajte dok se ne sjedini. Dodajte nadjev u pripremljenu posudu za pečenje. Napravite preljev. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Dodajte mlijeko, maslac i vaniliju; miješati dok se ne sjedini. Potom stavite na nadjev i prebacite u pećnicu da se peče oko 40 do 45 minuta, dok vrh ne porumeni. Izvadite iz pećnice i poslužite toplo uz sladoled od vanilije.

Foto: Unsplash, Instagram (@acozykitchen) i acozykitchen.com

 

 

Učitati još
Zatvori