Ovo je najskuplja kutija tjestenine na svijetu – vrijedi li tih novaca?
Ovo je najskuplja kutija tjestenine na svijetu – vrijedi li tih novaca?

Ovo je najskuplja kutija tjestenine na svijetu
– vrijedi li tih novaca?

Tjesteninu mnogi svrstavaju u omiljenu hranu. Mi smo također uvijek raspoloženi za isprobavanje novih recepata. Bilo bi zaista teško prebrojati sve oblike tjestenine koje postoje širom svijeta, ali nam je pažnju privukao jedan homemade proizvođač veoma zanimljivog dizajna tjestenine. Predstavljamo vam Fionu Afshar iz Kalifornije i njenu Gucci pastu, tjestininu koju smatraju najskupljom na svijetu.

gucci pasta
Fiona’s Gucci Pasta Box

Fiona’s pasta

Fiona Afshar je amaterska kuharica iz Malibua. Karijeru je započela kao programerka, zatim se okušala u cvjećarstvu, a nakon toga je odlučila ostvariti svoj san i postati kuharica. Usporedno, svoju je kreativnost odlučila usmjeriti i na osnivanje vlastitog biznisa.

Kulinarstvo je zavoljela još kao djevojčica, no tek je 2019. godine započela snimati video tutorijale o kuhanju, s naglaskom na tjesteninu, za Youtube kanal Cooking with Fiona. Željela je motivirati ljude da se i sami okušaju u ručnom rađenju tjestenine, dočaravši im jednostavnost ovog procesa. Upravo zahvaljujući YouTube tutorijalima i sama je postala stručnjak u ovom području, a  omiljeni dio ovog procesa joj je da tjestenina koju sprema za svoje najbliže.

Prema vlastitim riječima, Fiona inspiraciju za dizajn nalazi u šetnji po lokalnoj tržnici ili na društvenim mrežama. Svaki dizajn tjestenine koji napravi, djeluje kao pravo malo umjetničko djelo. 

Kako bi obojila tijesto u jarke boje, eksperimentira s različitim namirnicama, poput pečenog povrća, voća, začinskog bilja i algi. Tako su sve boje koje koristi prirodnog porijekla i trudi se da što više iskoristi sastojke koje već ima kod kuće.  Iako je odustala od cvjećarstva kao profesije, ona koristi jestivo cvijeće u svojim kreacijama.

Fiona's Strozzapreti Hand-Rolled Pasta
Fiona's Black and White Pasta Gift Box

Oh my Gucci!

Njezin najpoznatiji proizvod zasigurno šarena kutija tjestenine inspirirana Gucci brendom, koja je slavu stekla na društvenim mrežama.U pojedinačne komade tjestenine, utisnut je Gucci logo, a boje tjesta su usklađene sa vizualnim identitetom brenda.

Na službenoj stranici Fiona’s pasta, naveden je spisak namirnica koje su korištene za bojanje Gucci paste. Također, navode da sve sastojke nabavljaju s lokalnih organskih farmi, a brašno i maslinovo ulje uvoze iz Italije. Uz pasta box dolaze i instrukcije o pripremi i skladištenju tjestenine, a jedan box dovoljan je za pet osoba. Paketi se šalju uz suhi led, kako bi tjestenina ostala svježa, a cijena jedne kutije je 240 dolara (230 eura).

Boje

Fiona koristi ove namirnice u obliku paste, soka, ili suhog praha, a zatim ih kao pigment, pomješa u tijesto i sve sjedini dok ne dobije željenu boju, a boje ujedno tijestu daju i aromu. A evo i liste sastojaka koje koristi za Gucci pastu:

Žuta – kurkuma
Zelena  – peršin i špinat
Plava – čaj od plavog graška
Ljubičasta – hibiskus i cikla
Crvena – cikla
Crna – aktivni ugljen
Narančasta – harisa

Sadržaj preuzet sa Journal.rs.

Foto: Instagram (@cookingwithfiona),Fiona’s

Učitati još
Zatvori