Ruffled chocolate milk pie
Sastojci:
400-500 ml mlijeka
100 g Nesquika
50 g šećera
4 jaja
150 g otopljenog maslaca
listovi za savijače
Linolada za prošarati gore (ili šećer u prahu)
Priprema:
Posudu za torte/pite malo namastite pa obložite papirom za pečenje. Svaki list za savijače namažite otopljenim maslacem, pa savijajte u harmoniku, odnosno lepezu. Zarolajte u puž i slažite u posudu, kao da radite veliki smotuljak od listova. Kad ste napunili posudu, namastite s još malo maslaca (ono što vam je ostalo) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C dok listovi malo ne porumene.
Za to vrijeme skuhajte mlijeko i Nesquik (dok ne provrije) te pjenjačom izmutite 4 jaja sa šećerom. Pomiješate jaja s vrućim mlijekom uz miješanje (ali ne na vatri) i u par navrata, da se ne stvore grudice, odnosno da se jaja ne počnu kuhati. Prelijte smjesu (skroz je tekuća) preko polupečenih kora. Vratite u pećnicu da se pita peče nekih 20-ak minuta. Malo je ohladite pa pospite Linoladom ili šećerom u prahu.
Recept nam donosi Irena Gavran s bloga Pregacha. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Irena Gavran