Koža vam se brzo i jako masti? Izdvajamo proizvode koji kontroliraju proizvodnju sebuma
Koža vam se brzo i jako masti? Izdvajamo proizvode koji kontroliraju proizvodnju sebuma

Koža vam se brzo i jako masti? Izdvajamo proizvode koji kontroliraju proizvodnju sebuma

Svi mi znamo onaj osjećaj kada smo ujutro stvarno jako zadovoljni svojom šminkom, a onda se nakon nekoliko sati pogledamo u ogledalo i shvatimo da se nemoguće sjajimo. S time se mogu poistovijetiti svi masnokošci, ali i oni koji imaju kombinirani tip kože s masnijom t-zonom. Njihov problem leži u sebumu, odnosno njegovim prekomjernim izlučivanjem. Često su i ljudi s takvim tipovima kože skloni pojavi prištića, ali i čepljenju pora. Ako nemaju pravilnu skincare rutinu, svakodnevno nanošenje šminke može samo još pogoršati situaciju.

Ako ste i vi među ljudima koji se bore s viškom sebuma i sjaja, korak broj jedan je da izaberete dobar čistač. Još bolje, da krenete prakticirati duplo čišćenje koje najtemeljitije čisti pore i skida čak i one tvrdoglave ostatke šminke. Čišćenje ne smijete preskakati čak ni ako se ne šminkate jer lice naprosto treba očistiti od dana, odnosno nečistoća kojima smo izloženi.

Najbolji proizvodi za kontrolu sebuma

Sada kada smo to apsolvirali, bitno je da nađete rutinu koja je prikladna za vašu kožu. Izbjegavajte agresivne čistače koji skidaju površinski sloj kože i ugrožavaju lipide iz hidrolipidnog sloja ili rožnatog sloja. Osim toga, obratite pažnju na to je li vaša koža dehidrirana jer i to uzrokuje proizvodnju viška seruma. Na kraju, bitni su proizvodi za kontrolu sebuma, čija uloga i je smanjenje sjaja. Ako ne znate koje biste odabrali, u nastavku izdvajamo najbolje.

Biologique Recherche

Proizvode ovog brenda ne može nabavii “samo tako”, prije svega morate doći kod njih kako bi procijenili kakav tip kože imate i koje su njezine potrebe. Oni u svome asortimanu imaju nekoliko proizvoda za kontroliranje sebuma.

Tu su maske Vivant i Bain de Plantes. Ova prva rebalansira kožu lica i namijenjena je tretiranju kože sklone seboreji i aknama. Ona regulirala proizvodnju sebuma i sprječava nakupljanje nečistoća na koži. Ne isušuje, a matira. Druga je namijenjena seboroičnoj i hiperseboroičnoj koži bez akni te smanjuje udio sebuba u epidermi.

Osim toga, Biologique u asortimanu ima i kremu Crème Dermopurifiante za masnu kožu sklonu seboreji i aknama. Ona ciljano djeluje na uzroke i posljedice osnovnog nastanka seboreje. Na kraju tu je i Dermopore serum za regulaciju sebuma. Radi se o temeljnom proizvodu njege za sužavanje pora, a uz to matira i ujednačava ten. Koža je blistava, ali se sporije masti.

proizvodi za kontroliranje sebuma
Masque Vivant
proizvodi za kontroliranje sebuma
Masque Bain de Plantes
proizvodi za kontroliranje sebuma
Creme Dermopurifiante
proizvodi za kontroliranje sebuma
Dermopore

MBR

Još jedan brend na našem radaru je MBR, odnosno Medical Beauty Research. U njihovom asortimanu pronašli smo  dva proizvoda za kontrolu proizvodnje sebuma. Radi se o ContinueLine Sensitive Heal maski koja je namijenjena osjetljivoj koži izloženoj stresu. Sadrži bijeli medicinsku glinu, pročišćava i hrani, regulira proizvodnju sebuma i matira kožu.

Osim toga, tu je i Enzyme Cleansing Booster za dubinsko čišćenje pora. Ovaj proizvod smanjuje nečistoće, aktivira obnavljanje kože, regulira pH i osigurava gladak i matiran ten. Dolazi u praškastom obliku i treba ga pomiješati s vodom, a koristi se ujutro i navečer.

proizvodi za kontrolu sebuma
ContinueLine Sensitive Heal maska
proizvodi za kontrolu sebuma
Enzyme Cleansing Booste

Environ

Brend Environ bavi se fokusiranom njegom kože. Svi njihovi proizvodi imaju točno određenu namjenu i lako je izabrati ono što baš vama treba. Za kontrolu proizvodnje sebuma imaju dva proizvoda – Hydroxy Acid-Clear maska i Vita-Botanical-Ace ulje.

Maska sadrži mliječnu i salicilnu kiselinu te ulje čajevca. Nanosi se samo na problematična područja na licu i treba ju držati 10 minuta i ispati. Koristi se svaka dva ili tri dana.

Ulje se koristi nakon ove maske, a sadrži vitamine A, C i E. Zaglađuje i ujednačava ten, a koristi se ujutro i navečer.

proizvodi za kontrolu sebuma
Hydroxy Acid Sebu-Clear maska
proizvodi za kontrolu sebuma
Vita-Botanical-Ace ulje

Bioderma

Jedan od najpopularnijih ljekarničkih brendova svakako je Bioderma i ona ima cijelu liniju prozvoda posvećenih kontroli proizvodnje sebuma. Mi ćemo ovog puta izdvojiti Sébium Mat Control fluid koji matira,
hidratizira i umiruje kožu. Osim njega, valja spomenuti i Sébium Sensitive kremu koja je namijenjena osjetljivoj koži sklonoj aknama. Ona umiruje, uklanja mrlje i crvenilo te hidratizira.

Sébium Mat Control
Sébium Sensitive

La Roche Posay

Ovakav popis ne može proći bez brenda La Roche Posay. Ljekarni brend koji se načazi u toaletnim torbicama i ormarićima diljem svijeta, na dobrom je glasu. Među ostalim, imaju i proizvode za kontrolu sebuma. Ovog puta izdvajamo EFFACLAR MAT hidratantnu kremu s matirajućim učinkom za masnu kožu s vidljivim i proširenim porama.

EFFACLAR MAT

Dermalogica

Dermalogica je poznata po svojoj preparativnoj kozmetici koja je primjenjiva na razne tipove kože. Za masnu kožu s povećanom proizvodnjom seruma tu je Sebum Clearing Masque. Radi se o maski na bazi bentonit i kaolin gline koja hladi, dubinski čisti, upija suvišni sebum i sprječava buduća izbijanja. Djeluje na sva četiri okidača akni: preaktivne žlijezde lojnice, nakupljanje mrtvih stanica, bakterije i upalu.

sebum clearing masque

Skintegra

Među omiljenim skincare brendovima našla se i Skintegra koja u svom asortimanu ima Clarion serum koji je namijenjen upravo koži sklonoj prištićima i nepravilnostima te lučenju previše seruma. U pitanju je noći serum za eksfolijaciju koji subinski pročišćava pore.

Clarion serum

Foto: iStock, Dermacare, Bioderma, Environ, Biologique Recherche, MBR, La Roche Posay, Skintegra

Učitati još
Zatvori