Kroasan sendviči su najbolji sendviči i tu smo se jednoglasno složili. Sada na gastro scenu stupa novi trend, viralni. Način pripreme nam je dovoljan kako bismo naslutili da je u pitanju obsessive doručak. Vjerujemo da Francuzi ne bi bili oduševljeni upotrebom kroasana u ove svrhe, ali ipak, ne možemo se ne složiti da recept djeluje zaista primamljivo. Posebice ako su vam ostali kroasani od prethodnog dana koji više nisu tako svježi i mekani. Iako možete praviti vlastitu verziju hrskavog kroasan sendviča s odabirom namirnica po svom ukusu, nama je pažnju privukao ovaj u kombinaciji s mortadelom, burratom, rukolom i pistacijama.
Sastojci:
- Kroasan/i
- Mortadela
- Burrata
- Pistacije
- Sol
- Papar
- Maslac
- Javorov sirup
- Balsamico sirup
Priprema:
Drvenim valjkom prijeđite preko kroasana nekoliko puta dok se kroasan u potpunosti ne spljošti. Zatim stavite tavu na štednjak, pričekajte da se ugrije, premažite tavu kockom maslaca i stavite kroasan da se peče. Prvo s jedne, a potom i s druge strane sve dok ne dobijete lijepu hrskavu koricu. Po želji kroasan s obje strane možete preliti i s malo javorovog sirupa kako biste dobili što hrskavije zapečen kroasan.
Kada je kroasan dobio lijepu i hrskavu koricu, stavite prvo burratu, potom mortadelu. Zatim, po želji balsamico sirup, rukolu, sitno nasjeckane pistacije i sol i papar. Kombinaciju sastojaka možete sami birati, umjesto mortadele možete koristiti i pršutu – izbor je na vama. Zatim prerežite sve na pola i spojite polovine tako da dobijete sendvič.
At voila. Dobar tek!
*Članak preuzet sa Journal.rs.
Foto: Instagram thenaughtyfork