Bili ili ne bili ljubitelj bitter aperitiva, vjerujte mi, ovog kolača će te biti ljubitelj. Ne brinite, u kolaču se ne osjeti bitter, tu je zbog divne narančaste boje, dok prevladava okus naranče.
Također možete ga napraviti u obliku torte i prerezati biskvit te između dva biskvita staviti kremu.
Torta s bitter aperitivom
Sastojci:
150 g maslaca
150 g šećera
1 prstohvat soli
3 jaja
150 g brašna
1 prašak za pecivo
naribana korica organske naranče
75 ml bittera
Krema:
200g bijele čokolade
200ml vrhnja za šlag
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema:
Pjenasto izradite maslac sa šećerom i prstohvatom soli. Dodajte jedno po jedno jaje uz stalno miksanje na laganoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i narančinom koricom te dodajte u smjesu maslaca i šećera zajedno s bitterom. Izmiksajte u glatku smjesu.
Stavite tijesto u kalup za pečenje i pecite u konvektomatskoj pećnici na 160°C oko 35-40 minuta. Ostavite da se ohladi i pažljivo izvadite iz kalupa. Otopite čokoladu na vodenoj pari. Istucite vrhnje u šlag, te otopljenu čokoladu špatulom umiješajte u smjesu. Premažite kolač s pripremljenom kremom. Po želji ukrasite komadićima bijele čokolade i narančom i vaša torta je gotova.
Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Tonka Radić Čobanov