Danas vas častim jednim egzotičnim desertom, nadam se da će vam se svidjeti. Jer nema ništa bolje od prefinog deserta u par minuta i od par sastojaka.
Kokos panna cotta s mangom
Sastojci:
- 2 konzerve kokosovog mlijeka (punomasno)
- 200 ml vrhnja za šlag
- 300 g bijele čokolade
- 1,5 vrećica želatine (9 listova)
- 2 žličice paste od vanilije
Mango krema:
- 2 konzerve manga
- zaslađivač po ukusu
- 250 ml vrhnja za šlag
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Priprema
Prvo napravite panna cottu. Konzerve kokosovog mlijeka istresite u posudu za kuhanje i dodajte vrhnje za šlag. Želatinu pripremite prema uputi na vrećici. Stavite kuhati mlijeko i šlag, dodajte i vaniliju, miješajte lagano cijelo vrijeme, pa kada proključa dodajte nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Na kraju ubacite želatinu i promiješate da se i ona otopi. Smjesu rasporedite u čašice pa stavite ka hlađenje par sati.
Kad se panna cotta ohladila, pripremite mango. Ocijedite mango od tekućine pa ga izblendajte sa zaslađivačem. Šlag umutite u lagani snijeg, pa sjedinite sa pola pirea od manga. Servirajte po panna cotta mousseu i ostatak pirea i uživajte!
Recept nam donosi Irena Gavran s bloga Pregacha. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Irena Gavran