20 trendi modela kardigana koji će podići svaku jesensku kombinaciju
20 trendi modela kardigana koji će podići svaku jesensku kombinaciju

20 trendi modela kardigana koji će
podići svaku jesensku kombinaciju

S obzirom na skori dolazak jeseni, kratki i lagani materijali neće biti dovoljni, pogotovo u večernjim satima. Ako postoji odjevni komad koji savršeno utjelovljuje duh hladnije sezone, to je sigurno kardigan. Kao najsvestraniji model pletiva, kardigan je nezaobilazni dio gotovo svake garderobe u koju unosi bezbroj mogućnosti i kombinacija. Osim topline, svaki kardigan donosi zanimljivu teksturu i cosy osjećaj. Decentni modeli od finog, tankog pletiva savršeno će se uklopiti u vaše outfite za hladnije, prijelazno vrijeme. Odlična stvar je i to što kardigane možete nositi cijelu jesen i zimu.

Sivi kardigan je u fokusu

Kardigan je pleteni džemper s prednjim kopčanjem ili patentnim zatvaračem s V ili okruglim izrezom. Prvo se vezao kao dio vojne uniforme i radničke odjeće. Izvorni kardigan bio je prsluk bez rukava, a kasnije je nastala verzija čiju rekonstrukciju nosimo danas. Rani kardigani nosili su se kao odjeća radničke klase, osobito od strane mornara i na drugim mjestima gdje je ljudima trebalo biti toplo, a da se neometano mogu kretati. S obzirom na to kako je nautička odjeća ušla u mainstream u to vrijeme je i kardigan postao popularan kao fashion komad. Kasnije je modna kuća Chanel napravila vlastitu verziju kardigana od tvida i otada je postao kultni modni detalj.

Danas je kardigan prisutan u gotovo svim modnim brendovima u raznim varijacijama. Za modelom modne kuće Miu Miu poludjele su sve trendseterice. Riječ je o jednostavnom dizajnu, opuštenoj silueti i iconic sivoj nijansi koju krasi signature logo brend.

Kako ove sezone nositi omiljeni komad?

Kad govorimo o kardiganima, pravila gotovo da i nema. Od ležernog spoja T-shirta, traperica i tenisica do cvjetne midi haljine i tenisica te elegantnog spoja najfinijih jesenskih komada od svile i satena, jednostavni modeli u neutralnim bojama odlično će se slagati sa baš svakim komadom iz ormara.

S druge strane, upečatljivi trendi modeli će razbiti monotoniju minimalističkih kombinacija stvorenih od basic komada u neutralnim bojama, ali i zadržati njihovu jednostavnost. Osim kao jedan od slojeva unutar kombinacija za hladne dane, kardigan će vas “spasiti” i u skorim promjenjivim danima i bit će savršena zamjena za tanku jesensku jaknu.

20 najboljih modela koji su trenutno na tržištu i definitivno su komadi koje vrijedi imati u ormaru, izdvojili smo u nastavku.

Učitati još
Zatvori