Sladoled je obavezna ljetna poslastica. A u gastro svijetu, kao i u svim ostalim, trendove kreiraju društvene mreže. Ovog puta riječ je o sladoledu za koji su vam potrebna, ni manje ni više, samo dva sastojka. Jedan od njih je skoro potrošena tegla Nutelle, a drugi slatko vrhnje. Ljubitelji sladoleda od čokolade vjerojatno se već spremaju napraviti ovaj sladoled. Ova poslastica definitivno je odličan način da se rashladite do kraja ovog ljeta, a s obzirom na to da je priprema i više nego jednostavna, vjerujemo da nećete moći pogriješiti. Ovaj desert može npraviti baš svatko, bez obzira na to koliko iskustva ima u kuhinji. Kako smo i sami već isprobali ovaj recept, jedini komentar koji imamo je: s Nutellom definitivno ne možete “fulati”.
Sladoled je kremast, ukusan, a ovisno o tome koliko volite slatko, sastojke možete izbalansirati po želji. Ako trenutno nemate “polupraznu teglu Nutele” recept možete pripremiti i u posebnoj posudi za sladoled.
Sastojci:
400 mililitara slatkog vrhnja
Čokoladne mrvice po želji
Priprema:
Zagrijte malo slatkog vrhnja, najviše 100 mililitara. Ulijte u teglicu Nutelle i protresite dok se ne otopi. Dodajte ostatak slatkog vrhnja u teglicu te sve to stavite u zamrzivač. Prije jela preporučuje se da svoj sladoled ostavite na sobnoj temperaturi 30 do 60 minuta da se malo odmrzne. Sladoled ukrasite čokoladnim mrvicama po želji.
Recept je preuzet s portala Journal.rs.
Foto: Instagram; Pexels