Tradicionalni nakit bezvremeni je hit. Jelena Perčin otkrila nam je svoje favorite
Tradicionalni nakit bezvremeni je hit. Jelena Perčin otkrila nam je svoje favorite

Tradicionalni nakit bezvremeni je hit. Jelena Perčin otkrila nam je svoje favorite

Za jedne oblik umjetnosti, za druge sredstvo kreativnog izražavanja. Ova rečenica mogla bi poslužiti kao savršen opis dvije naizgled nepovezane kategorije – glume i nakita. Sada kada smo vas suočili s ovom konstatacijom, sigurni smo kako ste i sami pomislili kako ova definicija sjajno pristaje uz oba pojma.

No, ono što ih povezuje jest i ime Jelene Perčin. Naime, proslavljena domaća glumca postala je zaštitno lice kolekcije Hrvatskog tradicionalnog nakita by Abrakadabra.

“Počašćena sam da su mene izabrali jer sam veliki ljubitelj tradicionalnog nakita, nosim ga od kad znam za sebe. To mi je izuzetno važno i to želim njegovati”, kazala nam je Jelena o svojoj novoj ulozi.

Nakit koji priča priču

Ova modna klasičarka, kako se sama okarakterizirala, upravo odabiru nakita posvećuje najveću pažnju prilikom slaganja modnih kombinacija. Mala crna haljina smatra se klasikom kada je odjeća u pitanju, a kada je nakit u pitanju za Jelenu su klasik konavoske naušnice.

Upravo su joj one i najdraži komad nakita, a uz iste veže i dragu uspomenu. “Moj najdraži komad nakita su bakine konavoske naušnice koje sam dobila kad sam se rodila, jedan od rijetkih primjera originala konavoskih naušnica. One su nam jedine preživjele rat jer je nažalost jako puno starinskog nakita stradalo. Ove su preživjele jer su u tom trenutku bile na meni. Naušnice nalik ovima nekoć su se ručno izrađivale, a to su uglavnom radili muškarci jer su te zlatne niti bile pregrube za žensku kožu”, otkriva nam.

Komadi koji spajaju generacije

Baš kao što to Jelenin primjer dokazuje, tradicionalni nakit je sjajan simbol ostavštine u koji su upisane prošlost, sadašnjost i budućnost jedne obitelji. Shodno tome, glumica se nada kako će i njezine kćeri ponosno nositi svoj primjerak tradicijskog nakita.

“Dosljedna lokalpatriotizmu, svakako se nadam da će svaka dobiti svoj par konavoskih naušnica”, priznaje nam sa smiješkom.

Tradicija u novom ruhu

Budući da su originalni primjeri iznimno rijetki, posljednjih su se godina replike tradicijskog nakita prometnule u traženi modni detalja. To ne čudi jer nude sjajan spoj povijesti i moderne. Naime, nose vrijednosti koje blisko povezujemo s nasljeđem, ljubavlju prema tradiciji i spajanjem modernih vrijednosti sa suvremenim načinom života.

Modni detalj koji obožavamo

U kolekciji Hrvatskog tradicionalnog nakita by Abrakadabra su dostupni razni modeli naušnica, ogrlica i narukvica idealnih za svaku priliku ili uspomenu. Nismo odoljeli ne upitati Jelenu da nam otkrije favorita iz nove kolekcije, a ona ga je pronašla u naušnicama koje kombiniraju tirkiz i koralje. “Jako su efektne”, dodaje.

Kolekcija uključuje tradicionalni nakit izrađen od srebra 925/1000, koji je dostupan u tri verzije; 24 KT pozlata, patina ili rose gold 24K pozlata. Svog favorita možete pronaći ovdje.

Foto: Abrakadabra

Učitati još
Zatvori