Nizozemska palačinka nije novitet u našoj kuhinji, samo što se kod nas često pripremala puno veća, u protvanu za cijelu obitelj, a ova nizozemska se tradicionalno priprema u tavi. Obje verzije su jednako ukusne, a i idealan način za brzi desert za cijelu obitelj.
Sastojci:
Za tavu od 22 cm
- 100 g brašna
- žlica šećera
- malo muškatnog oraščića
- 2 žlice vanilija arome
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 100 ml mlijeka
- 10 g maslaca
Postupak:
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. U posudu za miksanje dodajte suhe sastojke – brašno, šećer, muškatni oraščić te vanilin šećer. Promiješajte. Dodajte vanilija aromu, jaja i mlijeko pa promiješajte da se sjedini. Tavu zagrijte na štednjaku pa na njoj otopite maslac i pustite da se zagrije. Smjesu za palačinku istresite u tavu, pecite 30 sekundi, a onda tavu prebacite u pećnicu pa nastavie peći još 15-20 minuta. Na još toplu dodajte svježe voće i šećer u prahu.
Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Ena Kokanović Nagy