Ako volite poznatu Raffaello slasticu, onda će bijeli čupavci postati vaš najdraži desert. Volite li pak, više klasičnu varijantu, recept možete pronaći ovdje.
Bijeli čupavci
Sastojci:
Za kalup 30x20cm
- 250g glatkog brašna
- Pola praška za pecivo
- 100g mljevenih badema
- 250g omekšalog maslaca
- 170g smeđeg šećera
- 4 jaja
- 1 žlica arome od badema
- 50ml mlijeka
Umak:
- 250ml mlijeka
- 250g bijele čokolade
Posip:
- 300g kokosovog brašna
Ostani u korak
s trendovima
Prijavi se na Journal newsletter.
Postupak:
Prvo u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo te mljevene bademe. U drugu posudu dodajte omekšali maslac pa izradite mikserom da se sjedini. Dodajte 4 jaja uz konstantno miksanje. Dodajte aromu od badema. Dodajte suhe sastojke koje ste promiješali te mlijeko. Miksajte dok se ne sjedini.
Smjesu rasporedite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180C, 35 minuta. Nakon što se kolač prohladio u kalupu 5 minuta, narežite ga na 15 kockica.
Na laganoj vatri otopite mlijeko i čokoladu. Svaku kockicu biskvita umočite prvo u mlijeko i čokoladu, a onda u kokos.
Čuvajte u zatvorenoj posudi na hladnom.
Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Ena Kokanović Nagy