Slavonka: Ako volite poznatu Raffaello slasticu, voljet ćete i bijele čupavce
Slavonka: Ako volite poznatu Raffaello slasticu, voljet ćete i bijele čupavce

Slavonka: Ako volite poznatu Raffaello
slasticu, voljet ćete i bijele čupavce

Ako volite poznatu Raffaello slasticu, onda će bijeli čupavci postati vaš najdraži desert. Volite li pak, više klasičnu varijantu, recept možete pronaći ovdje.

Bijeli čupavci

Sastojci:

Za kalup 30x20cm

  • 250g glatkog brašna
  • Pola praška za pecivo
  • 100g mljevenih badema
  • 250g omekšalog maslaca
  • 170g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • 1 žlica arome od badema
  • 50ml mlijeka

Umak:

  • 250ml mlijeka
  • 250g bijele čokolade

Posip:

  • 300g kokosovog brašna

Postupak:

Prvo u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo te mljevene bademe. U drugu posudu dodajte omekšali maslac pa izradite mikserom da se sjedini. Dodajte 4 jaja uz konstantno miksanje. Dodajte aromu od badema. Dodajte suhe sastojke koje ste promiješali te mlijeko. Miksajte dok se ne sjedini.

Smjesu rasporedite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite na 180C, 35 minuta. Nakon što se kolač prohladio u kalupu 5 minuta, narežite ga na 15 kockica.

Na laganoj vatri otopite mlijeko i čokoladu. Svaku kockicu biskvita umočite prvo u mlijeko i čokoladu, a onda u kokos.

Čuvajte u zatvorenoj posudi na hladnom.

Recept nam donosi Ena Kokanović Nagy s bloga Slavonka. Još recepata potražite na njenom blogu Instagram profilu.

Foto: Ena Kokanović Nagy

Učitati još
Zatvori