Slatka tvornica Medenko je s proizvodnjom sladoleda započela 2014. u Samoboru i brzo postala mjesto na koje se dolazilo zbog izvrsnog domaćeg sladoleda. Proizvedeni na tradicionalan način od pravog mlijeka i vrhnja, bez umjetnih aroma, boja i konzervansa, Medenko sladoledi osvojili su mnoge različitim neobičnim i raznovrsnim okusima.
Sladoledi neobičnih okusa koje smo obožavali
Sladoled od đumbira, Earl Grey čaja, lincera, cikle, špinata, kammilice s marelicom, bazge i drugih, za pripremu sladoleda, neobičnih namirnica brzo je privukao pažnju mnogih koji su u Samobor dolazili samo kako bi ih isprobali.
Dvije godine kasnije Slatka tvornica Medenko otvorila je slastičarnicu u Zagrebu i počela pakirati sladolede u čašice koji su se prodavali u raznim specijaliziranim trgovinama poput Grge Čvarka, Veronike i Cogito Coffee Shopa. Distribuciju su proširili i na Rijeku, Opatiju, Rovinj, a zatim 2018. godine objavili da zatvaraju slastičarnicu u Samoboru.
Unatoč tome, prije dvije godine započeli su suradnju s malom obiteljskom siranom Vedrine uz Like s kojom su počeli proizvoditi premium sladoled u šest okusa.
Medenko prestaje s proizvodnjom sladoleda
Sada su na društvenim mrežama obavijestili kupce da su teška srca donijeli odluku o prestanku proizvodnje sladoleda.
U poplavi emocija, jedino suvislo što možemo reći je HVALA! Hvala Vam što ste sve ove godine podržavali naš rad, što ste nam omogućili da kvalitetno i pošteno radimo posao koji volimo. Iako nismo pronašli nikoga tko bi nastavio našim putem, odlazimo ponosni na proizvod koji smo stvorili i koji nam je donio toliko lijepih komentara, susreta i prijateljstava.