Moram priznati da sam granolu puno češće jela prije, dok je se sada rijetko sjetim. Vrijeme je da vratim tu naviku pripreme granole. Tako da idemo skupa napraviti jedan restock granole za idući tjedan. Malo modificirani recept za ovu granolu je iz moje prve e-kuharice Biljni užitak.
Umjesto ulja volim staviti maslac od orašida ili sjemenki. On da puniji okus granoli uz masnoću koja je potrebna da sve poveže i dobije na hrskavosti.
Granola sa sušenim jagodama
Sastojci:
- 1/3 šalice javorovog sirupa
- 1/3 šalice maslaca od badema
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 1/2 šalice badema
- 1 šalica indijskih oraščića
- prstohvat soli
- 1/2 šalice liofiliziranih jagoda
- 1/2 šalice kokos čipsa
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva. Lim za pečenje obložiti papirom za pečenje.
- U veliku zdjelu dodati sve suhe sastojke, osim kokos čipsa i jagoda, i pomiješati.
- Mokre sastojke dodati suhima i dobro pomiješati da se sve ujedini. Ja to obično radim rukama.
- Prebaciti smjesu na lim i poravnati ravnomjerno te staviti peći u zagrijanu pećnicu. Nakon 15 minuta izvaditi, pomiješati te ponovno utisnuti ravnomjerno u lim.
- Staviti natrag u pećnicu i peći još 15 minuta. Izvaditi, dodati kokos čips i jagode, pomiješati i pustiti da se skroz ohladi na limu prije spremanja u staklenku.
Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Doris Valković