Jedno od omiljenih gradskih odredišta, Dežman bar, smješten u šarmantnom Dežmanovom prolazu, već je dugi niz godina sinonim za ugodan ambijent te dobre zalogaje i pića. Dežman bar mjesto je gdje uvijek možemo popiti kavu i čaj uz doručak ili brunch, pronaći snack poput sendviča u svako doba dana, popiti čašu vina uz lagan ručak ili večeru, a naravno svratiti i na vrhunski koktel.
Ugođaj je topao i opušten bili unutra ili na terasi, a osim toga, ovih je dana Dežman bar dobio i novi meni. Svratili smo iz prve ruke vidjeti o čemu je riječ i isprobali nova jela.
Ponuda jela
Međutim najveću promjenu doživjela su glavna jela koja pod autorskom palicom novog chefa Borisa Seilia sadrže elemente visoke bistronomije.
“U Dežman baru sada možete isprobati raviole punjene ricotta sirom i pistacijama poslužene uz kremu od taleggio sira i šafrana, pašticadu od tune s domaćim rimskim njokima, svinjsku potrbušinu s paljenim kupusom, kremom od ljutike i umakom od Vermoutha, a svakako za prave gurmane tu je i dry aged steak kojeg pribavljamo od domaćeg uzgajivača T Bone iz Križevaca te ga poslužujemo s kremom od dimljenog krumpira, sezonskim baby povrćem i demi glace umakom.”
Novi chef Dežman bara
Za novi meni u Dežman baru zaslužan je njihov novi chef, koji na svakom tanjuru prenosi svoje dugogodišnje iskustvo i kreativnost, a saznali smo i odakle pronalazi inspiraciju za nova jela.
Iz novokreiranog jelovnika kao favorite bismo izdvojili već ranije spomenute krokete od lososa, spicy tuna tartar na prženoj sushi riži, pašticadu od tune s domaćim rimskim njokima, svinjsku potrbušinu s paljenim kupusom i vermouth umakom i filet divljeg brancina s čičokama.
Ponuda pića
Foto: Sanja Jagatić