Svi ćemo se složiti da nema Božića bez keksića, a od svih tijesta za prhke keksiće koje sam isprobala (bilo ih je podosta) moram priznat da mi je ovo najdraže! Bude baš lijepo mekano i vrlo je lako raditi s njim, nema šanse da vam ne uspije! A i super je kao zabava za najmlađe. 🙂
Recepti za puding keksiće
Sastojci:
- 250 g brašna
- 100 g praška za puding od vanilije
- 100 g šećera u prahu
- Prstohvat soli
- 250 g maslaca
- nekoliko žlica mlijeka
Priprema:
- Pomiješajte brašno, puding, šećer i sol.
- Dodajte maslac narezan na tanke listiće pa rukama razmrvite tijesto, trebate dobiti nešto nalik krušnim mrvicama.
- Potom dodajte žlicu po žlicu mlijeka, onoliko koliko vam je dovoljno da se tijesto može oblikovati u kuglu.
- Ostavite tijesto pola sata u hladnjaku pa ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i izrezujte u željene oblike.
- Pecite na 180 stupnjeva 10-ak minuta.
-savjeti-
- Prašak za puding od vanilije možete zamijeniti bilo kojim drugim okusom.
- Ako ste stavili previše mlijeka u tijesto slobodno dodajte još malo brašna.
- Keksići bi nakon vađenja iz pećnice trebali biti još mekani, hlađenjem će se stvrdnuti.
- Čuvajte ih u limenoj kutiji i do 2 tjedna.
Recept nam donosi Bruna Vučak s bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Bruna Vučak