Napravite domaći Toblerone u par koraka
Napravite domaći Toblerone u par koraka

Napravite domaći Toblerone u par koraka

Slatkiš našeg djetinjstva koji je opstao do dan danas svakako je Toblerone. Međusobno smo ih dijelili, svakome po jedan trokutić i tako u krug dok se sve ne pojede – to su sjećanja koja nam se javljaju svaki put kad pomislimo na ovu poslasticu.

Donosimo vam recept za Toblerone koji možete napraviti u kućnoj radinosti u samo par jednostavnih koraka kako bi ga nastavili dijeliti, djelić po djelić jer je tako najslađe.

Sastojci za Toblerone:

  • 300 g čokolade
  • 300 g lješnjaka
  • 3 jaja
  • 300 g maslaca
  • 300 g keksa
  • 300 g šećera

Priprema:

Karamelizirajte 200 g šećera i dodajte 200 g prepečenih lješnjaka. Promiješajte, prelijte na maslacem premazan kalup za pečenje i ostavite da se ohladi. Ostatak šećera pjenasto umutite s jajima. Maslac posebno umutite pa sjedinite s jajima, dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mljevenih lješnjaka. Karamelu od lješnjaka zdrobite i dodajte u smjesu, pa dodajte mljeveni keks. Masu dobro promiješajte da se sve lijepo sjedini, izlijte u kalupe i nakon toga ostavite u frižideru da se stegne.

Sve što vam preostaje je naći kalupe u obliku koji biste voljeli da imaju vaši Toblerone.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori