Pogledajte novu epizodu Journal Cooking Showa s Nikom Kamenski i Ritom Rumorom Jurki
Pogledajte novu epizodu Journal Cooking Showa s Nikom Kamenski i Ritom Rumorom Jurki

Pogledajte novu epizodu Journal Cooking Showa s Nikom Kamenski i Ritom Rumorom Jurki

U najnovijoj, trinaestoj epizodi JOURNAL x DVA SRCA I KUHAČA COOKING SHOWA kuhali smo s Lucijom Bilandžić Matić i našim influencericama i prijateljicama, Nikom Kamenski i Ritom Rumorom Jurki.

Vesele djevojke s nama su podijelile tajne pripreme najpopularnijih brunch jela, kao što su avokado tost, palačinke i zobena kaša. Za sve jutarnje tipove, uz šalicu vrhunske kave dobro će doći i zasitan, ali zdrav i uravnotežen doručak ili brunch u kojem će uživati u društvu. Priprema jela zaista je jednostavna, no zahtijeva vrhunske namirnice i malo kreativnosti i dobre volje!

Prije nego što smo krenuli s pripremom kave i hrane, posjetili smo naš omiljen Roto webshop gdje smo iz velike ponude odabrali vina i prosecco koji su se najbolje slagali s našim jelima iz ove epizode. Roto uvijek ima odgovore na sva naša tekuća pitanja, pa smo i ovog puta bez problema pronašli savršene gutljaje uz današnje zalogaje.

Journal Cooking Show

Što smo kuhali s Nikom Kamenski i Ritom Rumorom Jurki?

U ovoj epizodi pripremali smo jednostavna doručak i brunch jela za koja bismo istovremeno mogli reći da su i comfort food jela. U njima istinski uživamo, a zdrava su, nutritivno bogata i uravnotežena. Najljepše je pripremati jela zajedno s ukućanima ili prijateljima, a zatim zajedno uživati u pripremljenim delicijama.

Jutro smo, naravno, započele uz vrhunsku Barcaffe kavu. Nježne arome i kremasta tekstura omiljene kave u kapsulama za čas nas je oraspoložila, pa smo odlučile u kavi uživati uz razgovor i smijeh, bez žurbe. Tople šalice kave iz kojih se širio neodoljiv miris, zagrijale su nas i razbudile, a zatim smo se spremne bacile na kuhanje!

 

Prvo jelo koje smo pripremile za naš brunch bila je topla zobena kaša s bananom. Zobene pahuljice kuhali smo u mlijeku i polovici zgnječene banane kako bi na prirodan način postigli slatkoću. Servirali smo ju toplu uz voće po želji; kod nas su to bile bobice ribizla, borovnice i banana. Obožavamo zobene kaše sa slatkim, voćnim notama, a čim zahladi kao da još više dođu do izražaja i češće ih pripremamo. Po želji u zobenu kašu možete dodati malo meda ili kikiriki maslaca.

Iduće jutarnje jelo koje smo pripremile bile su američke palačinke s bananom. Koristili smo pšenično glatko brašno Čakovečkih mlinova, čija je fina tekstura savršena za palačinke, ali i za pripremu kruha, mliječnih peciva, pita i kolača. Njihova kvaliteta brašna konstantna je i prepoznatljiva, a volimo ih i jer su lider u kategoriji brašna s najširim portfoliom u domaćoj mlinarskoj industriji.

Za finu aromu palačinka koristili smo ekstrakt vanilije te Vegeta Maestro morsku sol i Vegeta Maestro mljeveni cimet koji su dali finalan touch i pojačali okus i miris samih palačinka. Gotove američke palačinke zasladili smo šećerom u prahu i borovnicama.

Nakon američkih palačinka, bilo je vrijeme da kratko predahnemo i nazdravimo prosecom. Mirisan i aromatičan Astoria Corderie Prosecco iz Rota bio je naš odabir za današnje druženje – često se pije kao aperitiv, uz lagana predjela i jela. Otvorio nam je apetit a zatim smo se bacili na pripremu jednog slanog brunch klasika – avokado tosta.

Koristili smo naš omiljeni, Mulino Bianco PanCarrè tost. Obožavamo ga zbog savršene debljine kriške kruha – nakon tostiranja je hrskav izvana, a zadržava meku i sočnu sredinu. Kao takav bio je idealan za naš zdravi avokado tost s poširanim jajem i s dimljenim lososom, dok je Mulino Bianco PanCarrè tost savršeno je spojio sve okuse. Za balansirane arome u namazu od avokada ključne su bile kiselkaste note limete ili limuna, maslinovo ulje te Vegeta BIO, Vegeta Maestro morska sol i Vegeta Maestro šareni papar.

Kako smo napravili dvije verzije avokado tosta, odlučili smo ih upraviti uz dva vina koja smo ranije naručili putem Roto webshopa i koja su nam dostavili. Uz avokado tost s poširanim jajima servirale smo svježe, voćno bijelo vino Montes Alpha Chardony. Avokado tost s dimljenim lososm poslužile smo uz Kaiken Malbec Rose, senzulano vino koje se odlično slaže s brojnim jelima. Njegova crvena boja i arome jagoda i trešanja popraćene elegantnim cvjetnim notama, ispostavile su se kao savršen odabir za prijepodnevno uživanje.

Recepte za sva jela i koktele koje smo pripremali donosimo ovdje.

Foto: Martina Movrić

Video: kiwi produkcija

Produkcija: Alert

Recepti: Dva srca i kuhača

Učitati još
Zatvori