Burbon i borovnice: Overnight oats s okusom najukusnije pite od jabuka
Burbon i borovnice: Overnight oats s okusom najukusnije pite od jabuka

Burbon i borovnice: Overnight oats s
okusom najukusnije pite od jabuka

Prohladna jesenjska jutra su stvorena za uživanje u ovim zobenim pahuljicama s okusom pite od jabuke! U par jednostavnih koraka večer prije, priuštit  ćete si doručak koji će vas dočekati čim se probudite, idealno ako ste u žurbi i ujutro želite spavati koju minutu dulje. U nastavku donosimo recept za overnight oats za dvije osobe!

Overnight oats

Sastojci: 

  • (2 manje porcije)
  • 2 crvene jabuke, narezane na manje kockice
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 100 ml vode

*

  • 160 ml bademovog mlijeka ( ili nekog drugog biljnog mlijeka)
  • 1 žlica chia sjemenki
  • 1 žlica javorovog sirupa (ili više/manje po ukusu)
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žlica maslaca od badema ( ili nekog drugog maslaca od orašastih plodova)
  • 60 g zobenih pahuljica
overnight oats

Postupak:

  • U manju zdjelicu dolijte vodu i dodajte smeđi šećer. Dovedite do vrenja, dobro promiješajte da se šećer rastopi pa nakon minutu dodajte jabuke i cimet.
  • Smanjite vatru i kuhajte 10ak min, dok jabuke ne omekšaju. Zadnju minutu pojačajte vatru kako bi većina tekućine isparila i pretvorila se u sirup.
  • U posudici pomiješajte bademovo mlijeko, zobene pahuljice, chia sjemenke, javorov sirup, maslac od badema i cimet. Dobro izmješajte. (Moja preporuka je da sve stavite u veću staklenku, poklopite i dobro protresete nekoliko puta)
  • U dvije manje staklenke (ili čaše) rasporedite četvrtinu jabuka, dodajte polovicu smjesu zobenih pahuljica i završite s ostatkom jabuka.
  • Ostavite preko noći u hladnjaku i uživajte u odličnom doručku! 🙂

Recept nam donosi Nataša Rajčević s bloga Burbon i borovnice. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Nataša Rajčević

Učitati još
Zatvori