Prohladna jesenjska jutra su stvorena za uživanje u ovim zobenim pahuljicama s okusom pite od jabuke! U par jednostavnih koraka večer prije, priuštit ćete si doručak koji će vas dočekati čim se probudite, idealno ako ste u žurbi i ujutro želite spavati koju minutu dulje. U nastavku donosimo recept za overnight oats za dvije osobe!
Sastojci:
- (2 manje porcije)
- 2 crvene jabuke, narezane na manje kockice
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica smeđeg šećera
- 100 ml vode
*
- 160 ml bademovog mlijeka ( ili nekog drugog biljnog mlijeka)
- 1 žlica chia sjemenki
- 1 žlica javorovog sirupa (ili više/manje po ukusu)
- 1 žličica cimeta
- 1 žlica maslaca od badema ( ili nekog drugog maslaca od orašastih plodova)
- 60 g zobenih pahuljica
Postupak:
- U manju zdjelicu dolijte vodu i dodajte smeđi šećer. Dovedite do vrenja, dobro promiješajte da se šećer rastopi pa nakon minutu dodajte jabuke i cimet.
- Smanjite vatru i kuhajte 10ak min, dok jabuke ne omekšaju. Zadnju minutu pojačajte vatru kako bi većina tekućine isparila i pretvorila se u sirup.
- U posudici pomiješajte bademovo mlijeko, zobene pahuljice, chia sjemenke, javorov sirup, maslac od badema i cimet. Dobro izmješajte. (Moja preporuka je da sve stavite u veću staklenku, poklopite i dobro protresete nekoliko puta)
- U dvije manje staklenke (ili čaše) rasporedite četvrtinu jabuka, dodajte polovicu smjesu zobenih pahuljica i završite s ostatkom jabuka.
- Ostavite preko noći u hladnjaku i uživajte u odličnom doručku! 🙂
Recept nam donosi Nataša Rajčević s bloga Burbon i borovnice. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.
Foto: Nataša Rajčević