Pregacha ima recept za sve ljubitelje ljutog: Rolice od dizanog tijesta za kojima smo ovih dana ludi
Pregacha ima recept za sve ljubitelje ljutog: Rolice od dizanog tijesta za kojima smo ovih dana ludi

Pregacha ima recept za sve ljubitelje ljutog: Rolice od dizanog tijesta za kojima smo ovih dana ludi

Dizana tijesta ne poznaju godišnje doba, svevremenska su i svi ih vole. Ove rolice su s malim twistom za sve ljubitelje ljutoga. Iako su temperature takve da se pećnica teško pali, ako imate imalo volje – napravite ove rolice. Imat ćete što grickati cijeli dan, odlične su za druženja uz pivo, ponijeti na plažu, a ljutinu prilagodite vlastitom ukusu.

Recept za ljute, aromatične rolice

Sastojci za tijesto:

  • 1 suhi kvasac
  • 2 žlice šećera
  • 200 ml mlake vode
  • 600 g glatkog brašna
  • 100 ml mlijeka
  • 70 ml maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • 3 češnja češnjaka (protisnuta)
  • 1 žličica soli

Sastojci za umak:

  • 250 ml maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 1 žličica mljevene ljute paprike
  • 25 g svježeg peršina

Postupak:

  • Kvasac, šećer i toplu vodu sjedinite u jednoj posudi i pustite da kvasac nadođe. U drugu posudu dodajte brašno, napravite rupu u sredini i dodajte sve ostale sastojke. U posudu dodajte nadošli kvasac pa mijesite tijesto par minuta.
  • Ostavite ga da se digne jedno sat vremena.
  • U blenderu smiksajte sve sastoje da ih usitnite što više.
  • Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini što tanje možete. Premažite s umakom (ne morate štedjeti, nek malo i curi) i izrežite kvadratiće. Svaki kvadratić zarolajte i slažite u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ostatkom umaka preko svake rolice i ostavite ih tako da se dižu na toplom dok se pećnica zagrijava na 180 (15,20 min).
  • Pecite dok ne porumene fino cca 25 min (+- 5 min).

Recept nam donosi Irena Gavran s bloga Pregacha. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Irena Gavran

Učitati još
Zatvori