Ljeto u Zagrebu lakše je uz ribu i lignje sa žara, znamo gdje pripremaju najbolje
Ljeto u Zagrebu lakše je uz ribu i lignje sa žara, znamo gdje pripremaju najbolje

Ljeto u Zagrebu lakše je uz ribu i lignje sa žara, znamo gdje pripremaju najbolje

Ručak ljeti mora biti lagan, svjež i nutritivno bogat, kako bi nam dao snage, ali nas ostavio spremnima za ostatak dana. Jedna od mnogima omiljene ljetne hrane zasigurno su svježe jadranske ribe, lignje i školjke na žaru. Bili na moru ili u gradu, kada se sprema ovakav ručak, neodoljivi mirisi šire se cijelim susjedstvom.

Kada se god zaželimo ribljeg ručka, uputimo se u restoran Korčula, koji uvijek u ponudi ima svježe jadranske ribe koje priprema na razne načine. Naša preporuka za sve one koji ljeto provode u Zagrebu definitivno je u gradsku svakodnevicu unijeti dašak mora, a nema boljeg načina od finog, laganog ručka. U nastavku donosimo jednostavan primjer ručka u kojem smo mi  ovih dana uživali.

Juha od domaćih rajčica

Mi čak i ljeti volimo juhu! Najdraža nam je ona od sezonskog povrća, a u Korčuli rade finu krem juhu od domaćih sezonskih rajčica. Luk, mrkva i domaće rajčice se skuhaju, blendaju i procijede, a pravi ljetni touch dodaju listići svježeg bosiljka.

Juha od domaćih rajčica
Juha od domaćih rajčica

Jadranske lignje i Jakobove kapice sa žara

Glavno jelo ovaj put nam je bila velika plata jadranskih lignja i Jakobovih kapica uz koje kao prilog dolazi i blitva s krumpirom te limun. U Korčuli će vam uvijek reći što je tog dana u ponudi od svježe ribe i morskih plodova, pa se definitivno vodite time pri odabiru. Lignje sa žara su savršeno meke i ukusne! Ako ste više raspoloženi za riblji file u škartocu, i to je jelo genijalno.

 

Jadranske lignje i Jakobove kapice sa žara
Jadranske lignje i Jakobove kapice sa žara
Restoran Korčula
Jadranske lignje i Jakobove kapice sa žara
Restoran Korčula
Jadranske lignje i Jakobove kapice sa žara
Restoran Korčula
Restoran Korčula

File brancina u škartocu

Jadranski file brancina u Korčuli su nam pripremili pečen u škartocu s blitvom, tikvicama, cherry rajčicama te maslinovim uljem. Ova metoda pripreme garantira mekan i sočan file, dok se istovremeno peče u pećnici te kuha u vlastitom soku u škartocu.

File brancina u škartocu
File brancina u škartocu
File brancina u škartocu
File brancina u škartocu

Restoran Korčula nalazi se na adresi NIkole Tesle 17, u centru Zagreba, a za rezervaciju ili narudžbu možete ih kontaktirati na broj +385 1 4811 331.

 

Foto: Journal, Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori