U restoran Vinodol stigla su nova ljetna jela, isprobale smo sve od predjela pa do deserta
U restoran Vinodol stigla su nova ljetna jela, isprobale smo sve od predjela pa do deserta

U restoran Vinodol stigla su nova ljetna jela, isprobale smo sve od predjela pa do deserta

Ljetni dani u metropoli lakši su nam uz pauze za ručak koje provodimo na omiljenim adresama u centru grada. Volimo se počastiti čašicom osvježavajuće pića, laganim sezonskim predjelima, ljetnim klasicima, ali i desertima koji uključuju sladoled! Na adresi Teslina 10 boravimo često, a razlog tome su vječno nasmijano osoblje i odlična hrana koja baš nikad ne razočara.

Restoran Vinodol i ovih nam je dana bio glavna gastro meta, a isprobale smo sve novitete, od laganih ribljih, mesnih i vegetarijanskih predjela, pa sve do osvježavajućeg sladoled deserta! U nastavku donosimo koja su nova jela stvorena za uživanje.

Marinirana divlja jadranska tuna u umaku od povrća i začinskog bilja

Lagano hladno predjelo od jadranske tune marinirane u soji i šećeru, možda je i najsvježije predjelo koje će biti savršen odabir za ljubitelje morskih plodova i ribe. Ispod tune je kremasti gazpacho od krastavaca, celera i paprike sa svježim začinskim biljem; korijanderom, peršinom, bosiljkom, timijanom i rikolom. Na jelu se nalaze i zanimljivi plodovi zvani kukameloni, brazilski plod koji ima okus kao hibrid lubenice i krastavca! Na vrhu dolazi i čips od riže, dekoracija koja je ujedno i hrskavi kontrast mekom, sočnom jelu.

Marinirana divlja jadranska tuna u umaku od povrća i začinskog bilja, 115 kn

Tart s kozjim sirom, ljetnim rajčicama i sorbetom od timijana

Apsolutni hit novog ljetnog menija je tart s kozjim sirom, rajčicama i sorbetom od timijana. Potpuno kreativno i neočekivano kombiniranje namirnica, okusa i tekstura zaslužno je za jelo na prvu nalik slanom cheesecakeu. Na finom tartu i siru nalaze se i sirova (blanširana) rajčica sa cvijetom soli i domaćim maslinovim uljem, prah od kore rajčica te najbolje od svega – sorbeto od svježeg timijana sa suhim začinskim biljem. Pravo sezonsko predjelo za uživanje u svakom zalogaju.

Tart s kozjim sirom, ljetnim rajčicama i sorbetom od timjana, 75 kn

Pašteta od pileće jetrice s crnim tartufom i kukuruznom zlevankom

Jedna od namirnica koju ili obožavate ili nikako ne podnosite su tartufi. Mi smo jedni od onih koji su ludi za svim jelima s tartufima, pa nas je vijest da je u ponudi pašteta od pileće jetrice i crnih tartufa jako razveselila. Pašteta dolazi u obliku kuglice na koju su još i naribani svježi crni tartufi, a uz nju su posluženi i gel od cikle te zlevanka od domaćeg kukuruznog brašna. Blago slatkaste, ali ujedno snažne i osvježavajuće note provlače se kroz nekoliko elemenata ovog jela.

Pašteta od pileće jetrice s crnim tartufom i kukuruznom zlevankom, 75 kn

Punjene paprike s teletinom i pire od krumpira

Tradicionalni klasik bez kojeg su nam ljetni dani definitivno nezamislivi su i punjene paprike. Osluškujući goste, uveli su 100% teleće meso, a paprike se prvo peku, a zatim kuhaju. Dolaze u klasičan, fin i kremast pire od krumpira, i točno su ono što zamišljamo kada kažemo pravo domaće ljetno jelo!

Punjene paprike s teletinom i pire od krumpira, 90 kn

Filet grdobine paniran u panko mrvicama s kremom od slanutka i šalšom

Morsko jelo s novog menija donosi nam dašak Dalmacije, ali i dašak kontinenta. Rep grdobine paniran je u panko mrvicama, a uz njega dolazi i sasvim nježna krema od slanutka, te gusta hladna šalša teksture kao džem. Još jednom nas je osvojio miks tekstura, ali i hladnih i toplih elemenata.

Filet grdobine paniran u panko mrvicama s kremom od slanutka i šalšom, 120 kn

Brownie s malinama i sladoledom od vanilije

Šećer na kraju; jedva smo dočekale čokoladni brownie, uz koji osim sladoleda od burbon vanilije dolazi i coulis od svježih malina, svježe maline te listići mente. Idealna ljetna slastica po našoj mjeri sadrži i slatke, ali i kiselkaste i svježe note, pa su menta i maline bile pun pogodak!

Brownie s malinama i sladoledom od vanilije, 38 kn

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori