Blogerica Foodoris izdala je novu e-kuharicu slastica, a donosimo i recept za Magnum s karamelom
Jedna od naših najdražih food blogerica, Doris Valković, poznatija pod imenom Foodoris – ovih je dana izdala novu e-kuharicu. Riječ je o kuharici koja ima preko 20 recepata za slastice bez pečenja. U kuharici se kriju recepti za plant based tartove, torte i mini torte, kreme, sladolede, kuglice, pločice i druge slastice koje jedva čekamo isprobati!
Plant based slastice
Nova digitalna kuharica “Plant based slastice bez pečenja” treća je po redu kuharica koju je Doris izdala, a prve dvije bile su “Biljni užitak” i “30 do 30“. Najnovija kuharica na 40 stranica donosi recepte za omiljene ljetne slastice, a pronaći ćete recepte idealne za ljetnu pripremu jer ne zahtjevaju pečenje. Kuharicu možete kupiti ovdje ili se direktno javiti Doris u DM ili na mail foodoriss@gmail.com.
“Nije potrebno paliti pećnicu, iako neki recepti zahtjevaju topljenje čokolade ili kratko kuhanje, stoga nisu isključivo sirove slastice (iako su u većini). Idealni recepti za ove vruće dane, no sigurna sam da ćete ih konzumirati i kada zahladi. Od osnovnih recepata za domaću čokoladu, pa sve do kompleksnijih recepata za semifreddo (koji i dalje nije previše kompliciran). Svi recepti su prilično jednostavni i brze pripreme.”
Doris je s nama odlučila podijeliti jedan od recepata iz nove kuharice, a možete ga pronaći u nastavku.
Recept za Magnum s karamelom
Sastojci (za četiri sladoleda):
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2 žlice maslaca od indijskih oraščića
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- Prstohvat soli
- 1 šalica Medjool datulja
- Prstohvat soli
- 200 g tamne čokolade
- 2 žlice kokosovog ulja
- Dodaci: kakao zrna, sjeckani kikiriki
Priprema:
- Datulje otkoštiti i namočiti u vrućoj vodi otprilike 10 minuta. Ocijediti te staviti u sjeckalicu/multipraktik sa soli i jednom do dvije žlice vode. Izmiksati u gustu pastu nalik karamelu. Dodati još vode ako želite da je malo rjeđe. Probajte izmiksati što bolje da nema komadića.
- U blender staviti sve preostale sastojke (mlijeko, sirup, maslac i vaniliju). Kratko izmiksati.
- Kalupe za sladoled puniti smjesom, pustiti malo prostora za kasnije dodavanje karamela, te staviti u zamrzivač na nekoliko sati da se stisne. Kada se krema stisnula, dodati karamel te vratiti u zamrzivač da se stisne, najbolje preko noći.
- Kada se sladoled zaledio, otopiti čokoladu na pari s dodatkom ulja te preliti sladolede čokoladom i posipati dodacima.
- Staviti natrag u zamrzivač na stiskanje čokolade.
Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.
Foto: Doris Valković