Nikad nije kasno da krenete sa zdravim navikama, a prvo na listi će nam uvijek biti mijenjanje prehrane. Održivost je budućnost, lokalne i organske namirnice temelj našeg zdravlja, a njihova pravilna priprema ključ da to sve skupa funkcionira. Kao i kod svega, važno nam je naše vrijeme, stoga i kod pripreme kao i kod pospremanja želimo maksimalnu efikasnost. Maja Bučić, food konzultantica i gastro poduzetnica koju dobro znamo iz popularnog zagrebačkog restorana Beštija, vlasnica je nedavno otvorenog virtualnog vege restorana Plant Punk. Kreativna, zdrava, organska i vege jela uvukla su se pod nepce Zagrepčanima i tako ovaj restoran pozicionirala na visoko mjesto zagrebačke gastro scene. Osim očito dobrog recepta za uspjeh, Maja ima i odlične recepte od kojih nam svima rastu zazubice. Podijelila ih je s nama, tako da ih bez problema možete pripremiti kod kuće uz nekoliko jednostavnih savjeta.
Plant Punk
Pri stvaranju bilo kakvog posla za početak je vrlo važno da u svoju ideju najviše vjerujete vi, zatim da ste sigurni da je upravo to ono što tržištu treba, nakon toga krećete u realizaciju s premisom da ono što nudite mora biti najbolje – na svim razinama. Maja je to sve ispunila i tako ponovno tržištu isporučila savršen proizvod. Najukusnije vege streetfood delicije vrlo brzo su postale omiljene kod svih generacija, a pogotovo kod mladih ljudi koji su stalno u pokretu, a žele pojesti nešto brzo, ukusno i zdravo.
“Moja ideja kao i kod svakog projekta, ponuditi tržištu nešto novo. Konstantno osluškujem ljude, polazim od sebe, istražujem i upijam – u konačnici to dovede do ideje za koju odlučim ima li ju smisla realizirati ili ne. Tako je bilo i s Plant Punkom, i evo da pokucam od drvo, mislim da nismo pogriješili. Barem sudeći po reakcijama. Cilj je ponuditi ljudima bezmesne varijante, u ovom slučaju vegetarijanske i veganske, za koje se na tržištu pokazalo kako itekako ima interesa.” – kaže Maja.
Ukusni recepti za prste polizati
Maja je inovativnim menijem pokucala na vrata buduće gastronomije i ona su joj se širom otvorila. Zatosada nastavlja u istom kreativnom smjeru stvarajući nove, neodoljive okuse. Nedavno je razvila i četiri nova recepta u kojima su joj glavni pomagači bili Philips vakuumski blender i Philips sokovnik. Uz pomoć Philips vakuumskog blendera razvila je neodoljive recepte za tacose sa salsa verde, blitvom i krumpirom na maslacu i sinh tố bơ – vijetnamski avokado shake. U videu pogledajte ukusne recepte koji i vi s lakoćom možete pripremiti kod kuće.
Philips vakuumski blender čuva svježinu vaših napitaka do 8 sati jer izvlači sav zrak iz namirnica. Time se zadržava čak 3x više vitamina C i 60% antioksidansa u smoothieju ili soku. Vakuumska tehnologija izvlači kisik iz vrča prije blendanja te osigurava savršeno blendane i ukusnije smoothieje bez uobičajene pjenice. Blendanje brzinom od 1400 W sa Problend 6 3D noževima za najzahtjevnije namirnice oslobađa milijune nutrijenata iz stanica voća i povrća, koje pomaže boljoj apsorpciji u organizmu. Bez problema možete ga iskoristiti kod kuće i pripremiti ova ukusna jela.
Maja je uz pomoć Philips sokovnika s hladnim prešanjem na svoj meni uvrstila i sok od rajčice i jagoda te sok od ananasa & naranče s malinom koji se pripremaju za tren. Philips sokovnici iscijede do 80% soka iz voća i povrća što vam osigurava dovoljno hranjivih tvari za stvaranje energije tijekom cijelog dana. Stane u svaku kuhinju jer je dizajniran da zauzima što manje prostora. Tih je i jednostavan za korištenje, a zahvaljujući inovativnom dizajnu bez cjediljke, čišćenje je izuzetno brzo i jednostavno. Tehnologija QuickClean omogućuje vam rastavljanje i ispiranje dijelova uređaja pod mlazom vode u samo 90 sekundi! Svi odvojivi dijelovi uređaja mogu se prati u perilici posuđa.