Jedan od omiljenih večernjih snackova nama su definitivno bruschette! Brzo su gotove, izrazito jednostavne, a sigurni smo da i sastojke već imate u frižideru. Ako kojim slučajem imate stari kruh koji se još omže iskoristiti – opet nema bolje opcije od bruschetta. Svaki naporan dan postat će bolji uz malo “comfort fooda”! U nastavku donosimo recept za bruschette s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.
Recept za bruschette
Sastojci:
- 1 kruh narezan na šnite
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 8 rajčica narezanih na kockice
- šaka svježeg bosiljka, nasjeckanog
- 30g parmezana, svježe naribanog
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- 1 žlica kvalitetnog aceto balsamica
- 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Kriške kruha s obje strane lagano premažite s 1 žlicom ulja i stavite na veliki lim za pečenje. Pecite kruh do zlatne boje, 5 do 10 minuta, okrećući na pola
- Ukoliko jako volite češnjak i želite intenzivniji okus, možete očišćeni češanj utrljati po prepečenom hrskavom kruhu
- U međuvremenu u zdjeli pomiješajte rajčice, bosiljak, parmezan i češnjak. Dodajte aceto balsamico, 2 žličice maslinovog ulja, sol i papar
- Žlicom smjesu od rajčice nanesite na tostirane kriške kruha i odmah poslužite
Foto: Pexels