Zara Home nas vodi u savršen talijanski dom autorice i kuharice Mimi Thorisson

Zara Home nas vodi u savršen talijanski dom
autorice i kuharice Mimi Thorisson

U poslijednjem editorijalu “At Home With” Zara Home nas vodi u dom kuharice i autorice kuharica Mimi Thorisson. Mimi nam je otkrila svoje omiljene kutke stana, detalje kojima ga je upotpunila te nekoliko ukusnih recepta za svoja omiljena talijanska jela.

Od malih je nogu zaljubljena u hranu i putovanja, a danas je autorica nekoliko kuharica s taljianskom i francuskom hranom. Nakon života u Hong Kongu, Parizu te na francuskom selu Médoc, Mimi s djecom, suprugom fotografom i psima danas živi na jednom od najprometnijih trgova u Torinu – Piazza Vittorio Veneto.

Posebna pažnja posvećena je kuhinji

Kuhinja, kao centralno mjesto zbivanja u domu u kojem se puno kuha, jede i gdje nastaju novi recepti, svakako ima najvažniji položaj. Veliki prostor ispunjen je prirodnim svjetlom, jednostavnim elementima, prekrasnim posuđem, i naravno, svježim namirnicama!

“Volim kombinirati vintage elemente sa suvremenim dizajnerskim komadima.
Odražava moj stil, mješavinu diskretne elegancije i udobnosti.”

Stan u Torinu

“Naš stan je prekrasan: velik je, ima visoke stropove, originalan parket i podove od venecijanskog mramora.”

Ako vas je oduševio i inspirirao divan talijanski stan Mimi Thorisson, u kolekciji Zare Home možete pronaći brojne detalje kojima ga je i ona sama upotpunila. Kolekciju Zara Home pogledajte ovdje.

Recept Mimi Thorisson za špagete s cvjetovima tikvica

“Cvjetovi tikvica postali su glavna namirnica u talijanskoj kuhinji. Sa svojim neodoljivim, suptilnim okusom, ujedno su i jedan od najljepših sastojaka koje možete pronaći.”

Sastojci:

  • 25 cvjetova tikvica (oko 100 g)
  • 500 g špageta
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja i još malo za začin
  • 3 češnja češnjaka: 2 tanko narezana i 1 nasjeckan
  • 100 g krušnih mrvica
  • sitna morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 1 žličica pahuljica crvene paprike
  • 65 g ribanog parmezana
  • 8 grančica svježeg peršina, nasjeckano lišće

Postupak:

  • Izvadite tučak sa svakog cvijeta. Operite ih i osušite. Cvjetove narežite na trake od 2 cm. Stavite na stranu.
  • Zakuhajte veliki lonac slane vode na srednjoj vatri. U kipuću vodu dodajte tjesteninu, slijedite upute na pakiranju i kuhajte dok ne bude al dente. Ocijedite tjesteninu i zadržite 200 ml vode za kuhanje.
  • Dodajte 2 žlice maslinovog ulja u veliku tavu i stavite na srednju vatru. Dodajte nasjeckani češnjak i krušne mrvice. Neprestano miješajte i kuhajte 3-4 minute dok ne postanu zlatne i hrskave. Maknite tavu s vatre i malo posolite i popaprite. Odložite u drugu posudu i očistite tavu.
  • U istu tavu dodajte 4 žlice maslinovog ulja i stavite na srednju vatru. Dodajte narezani češnjak i pahuljice crvene paprike, pirjajte 2 minute dok ne porumene. Dodajte narezane cvjetove i kuhajte 5 minuta. Posolite i maknite s vatre.
  • Dodajte tjesteninu i 100 ml vode od kuhanja. Pazite da tekućina pokrije sastojke i dodajte još ako se osuši. Pospite parmezanom.
  • Poslužite s krušnim mrvicama posipanim češnjakom, peršinom i malo maslinovog ulja.

Mimi je također podijelila recepte za salatu od pečenih paprika, jaja pečena u pećnici s bottargom i peršinom te “bakinu tortu” s pinjolima, a možete ih pronaći ovdje.

Foto: Zara Home

Učitati još
Zatvori