Tonkina kužina: čokoladni keksi za Valentinovo

Tonkina kužina: čokoladni
keksi za Valentinovo

Ljubav je već u zraku, ali isto tako i miris friško pečenih keksića! Nema ništa slađe od domaćih keksa u romantičnom izdanju. Ispecite hrpu malih srcolikih slatkiša i poklonite ih voljenoj osobi – ove kolačiće lako je napraviti u samo nekoliko koraka, a radi se o keksima od kakaa koji su umočeni u otopljenu čokoladu. Savršeni su ne samo za Valentinovo, već i za svaku posebnu priliku, samo upotrijebite kalup u obliku koji želite.

Sastojci

▪️250g glatkog brašna

▪️72g kakaa u prahu

▪️2 žličice praška za pecivo

▪️Prstohvat soli

▪️225g maslaca sobne temperature

▪️ 180g šećera

▪️1 jaje 

▪️2 žličice ekstrakta vanilije

Postupak

1. Izmjerite i u zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sol. Stavite na stranu.

2. Omekšali maslac i šećer miksajte dok ne postane svijetlo i pahuljasto, oko 1 do 2 minute. 

Dodajte jaje i vaniliju i miksajte dok se dobro ne sjedini, po potrebi ostružite strane sa zdjele miksera .

3. Uz stalno miješanje dodajte smjesu od brašna koju ste prethodno pripremili.

4. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto slobodno koristite brašno za posipanje prema potrebi,  neće se pojaviti na kolačićima. Izrežite tijesto kalupom u obliku srca te kekse stavite na lim za pečenje koji ste obložiti papirom za pečenje.

5. Pecite 7 do 8 minuta. Ostavite da se kolačići ohlade te ih ohlađene umočite u otopljenu čokoladu i po želji pospite.

Recept nam donosi Tonka Radić Čobanov s bloga Tonkina kužina. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.

Foto: Tonka Radić Čobanov

Učitati još
Zatvori